CiddiGazete- Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’a yönetim kurulu üyesi olarak atanmasından sonra CiddiGazete'nin Türkiye Gazetesi'nin arşivinden çıkardığı "sahte diploma davası"yla ilgili haber, gündeme bomba gibi düştü.

DİKKAT ÇEKEN DETAY YARGIYA AKTARILDI

CiddiGazete'nin haberinden sonra, Halkın Kurtuluş Partisi avukatları da geçtiğimiz günlerde Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğunu savunarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, 23. dönem Sivas milletvekili olduğu dönemde Hamza Yerlikaya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi sitesindeki eğitim bilgileri ile AKP sitesinde yer alan eğitim bilgilerinin birbirinden farklı olduğunu belgeleyerek yargıya aktardı.

TBMM sitesinde Hamza Yerlikaya'nın özgeçmişinde, "Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976'da İstanbul Kadıköy'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Emine’dir. Sporcu; Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü bitirdi" ifadelerine yer verildi.

AKP SİTESİNDE LİSE MEZUNU!

AKP’nin internet sitesinde ise "Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976’da İstanbul Kadıköy’de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Emine’dir. Sporcu; Lise mezunu" ifadeleri kullanıldı.

HANGİSİ DOĞRU

TBMM’deki ve AKP’deki eğitim bilgilerinin birbirini tutmaması kafaları karıştırdı.

O HABER HALA YAYINDA

Türkiye Gazetesi’nde 15 Ekim 1999 tarihli "Hamzaya sahtecilik davası" başlıklı haberde şu ifadeler kullanıldı:

Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya'nın "Resmi belgede sahtecilik yaptığı" iddiasıyla 8 yıla kadar ağır hapis istemiyle hakkında açılan davada yargılanmasına devam edildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, Yerlikaya ile avukatı Özdemir Özok katıldı.

Yerlikaya, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu belirterek, 1995-1996 yıllarında tanıdığı genç bir şahsın, kendisine lise diplomasını sağladığını öne sürdü.

Diploma ile Gazi Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığını anlatan Yerlikaya, genç sahsı tanımadığını ve diploma için herhangi bir para ödemediğini de öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Mustafa Batu, Yerlikaya'nın nüfus ve sabıka kayıtlarının geldiğini bildirdi.

Başkan Batu, diploma aslının G.Ü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan istenmesine, bilirkişi incelemesi konusunun sonra düşünülmesine karar verildiğini belirterek, duruşmanın ertelendiğini açıkladı."

Bu haberden sonra, açık kaynaklardan konuyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

MUHATAPLARDAN SES YOK

Diploma skandalıyla ilgili AKP'den henüz bir açıklama yapılmazken, Hamza Yerlikaya da kamuoyuna bilgi aktarmadı.