CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

AŞI PATENTİ TARTIŞMASI

“İnsan sağlığıyla ilgili bir konuda, ‘Bunu biz bulduk, kimseye vermeyiz’ durumu yanlış bir düşüncedir. Biz Çin aşısıyla nasıl ki sürece başladık, Almanların ürettiği, ki bir Türk olan Uğur beylerin ürettiği aşıdan istifade ediyoruz. Şimdi de Putin’le görüştük, Sputnik V aşısından ciddi bir miktarda alacağız. Ve sonra da ortak üretime gireceğiz. Bilimde kıskançlık olmaz. Yerli aşımızı yaptığımızda herkese vereceğiz.

MHP’NİN YENİ ANAYASA TASLAĞI

Yeni anayasayla ilgili Devlet Bey’le zaman zaman yaptığımız görüşmeler var. Külliye’de, Devlet Bey’in evinde yaptığımız görüşmeler var. Hazırlıklarımızı kendileriyle paylaşacağımızı da görüştük. Onlar şimdi belli bir noktaya geldi. Bize aktardılar. Bizim hazırlıklarımız bitmek üzere. Biz de onlara aynı şekilde takdim edeceğiz. Sonra ortak bir çalışma yapacağız. Muhalefete takdim edeceğiz. STK’lara da takdim edeceğiz. Milletin genelinin kabul edeceği bir anayasayı yapalım istiyoruz.

MISIR’LA NORMALLEŞME SÜRECİ

Bizim Mısır halkına yönelik tavrımız çok çok olumludur. Biz düşman kardeşler olarak değil dost olarak Mısır’la olan tarihten gelen birlikteliğimizi yeniden devam ettirme gayretindeyiz. Mısır halkını zorla Yunan halkıyla görmek bizi üzer. Bunu da daha önceden söylemiştim. Yeni bir süreç başladı. Önce istihbarat sonra Dışişleri tarafında görüşmeler başladı. Bunu geliştirerek devam edeceğiz.

ŞEHİR HASTANELERİ

Şehir hastanelerini biz niye yaptık? Türkiye'den kalkıp da Cleveland'a benim vatandaşım gitmesin. Aynen Cleveland'ın vasfında, onun içeriğini kapsamış hastaneleri biz ülkemizde yapalım. Şu anda bizim şehir hastanelerimiz bütün bu içeriğe sahip."