CİDDİGAZETE

Genel Başkan Meral Akşener'in davetiyle İYİ Parti'ye katılan ve sonrasında Başkanlık Divanı'na dahil edilen Hasan Seymen'in istifasıyla ilgili söylentiler resmiyet kazanmadı.

ABD Kongresinin fonladığı Denge Denetleme Ağı'nın Türkiye'deki temsilcilerinden olan Hasan Seymen, yeni Anayasa çalışmaları sırasında PKK'ya yakın yayın organlarında, "Çerkezler Cumhuriyet döneminde asimilasyona uğradı. Demokratik haklarında Kürtlerin yanındayız" değerlendirmesinde bulundu ve Çerkezler için "birinci sınıf vatandaşlık" talebi olduğunu dile getirdi.

Seymen'in konuyla ilgili videosu ortaya çıkınca, İYİ Parti tabanındaki "ülkücü" kesimden büyük tepki aldı. Az sayıda partili Hasan Seymen'e sahip çıkarken, Başkanlık Divanı'nın bir diğer üyesi Metin Ergun, mesai arkadaşını istifaya davet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise kamuoyuna yansıyan bir değerlendirmede bulunmadı.

İSTİFASI RESMEN AÇIKLANMADI

Sosyal medyada da ağır eleştiriler alan Hasan Seymen'in, dün genel merkezde Meral Akşener'le yaptığı yaklaşık iki saatlik görüşmenin ardından istifa mektubu sunduğu iddia edildi.

Hasan Seymen'in istifa ettiği yönündeki haberler gazetelere yansımasına rağmen, İYİ Parti'den konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı. Partinin resmi internet sitesinden de Hasan Seymen ismi kaldırılmadı.

Seymen bugün attığı twitte, "Çerkes kültüründe ‘Ayıp’ sözünün ağır bir yaptırımı ve karşılığı vardır. Eksiğimiz, hatamız olabilir fakat hiçbir konuda hainlik veya ayıbımız yoktur çok şükür" ifadelerini kullandı.