31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken, Ankara'da AKP'liler yine provokasyon yapmaya başladı. CHP listesinden seçimlere giren ülkücülerin adayı Mansur Yavaş ile ilgili yeni bir provokasyona imza atıldı. Kentin en işlek caddelerinin duvarlarına sprey boyalarla "Yavaş yavaş devrim", "Devrim Ankara’dan başlayacak" sloganları yazıldı.

Bu yöntemle Mansur Yavaş'ın sadece sol düşünceyi temsil ettiği algısı oluşturularak, seçmenin kafası karıştırılmak istendi.

HASEKİ'DEN MELİH GÖKÇEK TAKTİĞİ

2014 yerel seçimlerinde de Ankara'da benzer bir provokasyon sahnelenmişti. Ankara'nın birçok noktasındaki reklam panolarına, otobüs duraklarına "Gökçek gidecek, sol gelecek" afişleri asılmıştı. Afişler, Gökçek'in kontrolünde olan belediyeye ait reklam alanlarında günlerce sergilenmişti. Yapılan araştırmalarda afişlerin AKP tarafından yaptırılıp astırıldığı ve seçmen üzerinde ters algı oluşturulmak istendiği anlaşılmıştı.

MANSUR YAVAŞ'TAN TEPKİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'da her seçimde yaşanan geleneksel kışkırtmalar başladı. Bizim ittifakımız önce Hakk'la sonra hakla.

Ankara bu yalanları yemez. Bu telaş, çaresizliğin göstergesi. 1 Nisan'da Ankara'ya huzur ve bereket gelecek" dedi.