CİDDİGAZETE

İlk kez Ciddigazete'nin duyurduğu, "TRT'den Mansur Yavaş'a kumpas" haberi, tüm haber portallarında ve havuz medyası dışındaki gazetelerin tamamında dünün en önemli gelişmesi oldu.

Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Esin Şenol'a TRT'nin ana haber bülteninde söyletmek istediği, "Ankara'daki 'diyare' vakaları içme suyundan kaynaklı" ifadesini ünlü bilim insanının kabul etmeyip bunu da kamuoyuyla paylaşması, hazırlanan FETÖ tarzı kumpası sonuçsuz bıraktı.

AÇIK AÇIK YAZIP İSYAN ETTİ

Prof. Dr. Şenol, TRT'nin etik dışı talebini şu ifadelerle duyurdu: "Biz ishallerde her yıl bu vakitler sıklık artışı görürüz. Önceki akışta yazdım sebeplerini. Ama bazı 'film' adamlarının neden sık ekrana çıktığını anlayın diye yazıyorum. İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var; sularla ilişkili olduğunu söylemem.

Aslında bu teklifi açıkça yapan, yani 'İshallerin sebebi sulardır' dememi isteyen ana haber kanalının adını da yazıp sildim sonradan. Zira, bizim vergilerimizden beslenir, amir sözü dinlenir. Ve ne yapsak illa ki söyleyecek dolu yalanları vardır; siz bilin istedim."

MERAL AKŞENER DE HAVUZA SU TAŞIDI!

Bu açıklamanın ardından ne yapacağını şaşıran havuz medyası, TRT'nin skandalını unutturmak için AKP döneminde yapılan İstanbul'daki metrobüs duraklarından fotoğraflar paylaşmaya, Ankara'daki içme suyunu manşetlerine taşımaya başladı.

Ayrıca "diyare" olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hastane kapısında "İçme suyunuza dikkat edin" açıklamasını da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı zor durumda bırakmak için kullandı.

TRT GENEL MÜDÜRÜNÜN KAÇINCI GAFI

Bütün bunlara rağmen, TRT'nin Mansur Yavaş'a hazırlamaya çalıştığı kumpasın haberi, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılandı.

Haber milyonlarca kez okundu ve paylaşıldı, kumpas elinde patlayan TRT'ye ağır eleştiriler yapıldı.

Asker katili Osman Öcalan'ı TRT ekranlarına çıkartarak İstanbul seçimlerini manipüle etmekten sabıkalı genel müdür İbrahim Eren, "Mansur Yavaş kumpası"ndan da sorumlu tutuldu ve istifaya davet edildi.