CiddiGazete- Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP’nin kapatılması istemiyle tekrar açılan davada raportör görevlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin eksikliklerin tamamlanması gerekçesiyle iade ettiği HDP'nin kapatılması istemli iddianame, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden hazırlanarak dün AYM'ye gönderildi.

AYNI RAPORTÖR GÖREVLENDİRİLDİ

NTV’nin aktardığına göre, kapatma davasında iddianamenin incelenmesi sürecine geçildi ve iade edilen ilk iddianameyi inceleyen raportör yeniden görevlendirildi.

Raportörün ilk incelemeye ilişkin raporunu tamamlayarak AYM heyetine sunması gerekiyor. Bunun ardından heyet, davaya ilişkin ilk incelemesini yapacak ve iddianamenin kabul edilip edilmediğine karar verecek. Bu süre, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hükümlerine göre, iddianamenin gönderilmesinden itibaren 15 günü geçemeyecek.

TEDBİR TALEBİ DE GÖRÜŞÜLECEK

Anayasa Mahkemesi heyeti, Başsavcılığın, "partinin olası hazine yardımına ilişkin banka hesabına bloke konulması" yönündeki tedbir talebini ilk inceleme sırasında ele alabileceği gibi daha sonra da karara bağlayabilecek.