CİDDİGAZETE/özel

HDP milletvekilli, ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan ancak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınıp tutuklanan Ahmet Türk, yine sahneye çıktı.

Tutukluyken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Tedavisine fırsat verilmeli, tutuksuz yargılanmalı" dediği Ahmet Türk, Adli Tıp Kurumu'nun "sağlam" raporuna rağmen serbest bırakıldı.

Devlet Bahçeli'nin kefaletiyle cezaevinden çıktıktan sonra hızla iyileşen ve siyaset sahnesine dönen Ahmet Türk, ilk iş olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet" yürüyüşüne katıldı.

Geçen süreçte HDP'nin parti çalışmalarında aktif olarak yer alan Ahmet Türk, 31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler için de Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Adaylık başvurusu sırasında, "Devletle rövanş zamanı" diyen Ahmet Türk, şimdi de "Millet İttifakı"nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın belirlenmesi için devreye girdi.

CHP VE İYİ PARTİ TABANI TEPKİ GÖSTERDİ

Ciddigazete'ye gelen iddiaya göre Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı ve HDP eski milletvekili Celal Doğan ismini önerdiği iddia edilen Ahmet Türk, Celal Doğan'ın aday gösterilmesi halinde, HDP'nin Gaziantep'te aday çıkarmayacağı önerisinde bulundu.

Celal Doğan da dün yaptığı açıklamada, Gaziantep adaylığının kesin gibi olduğunu, bir kaç gün içinde kamuoyuna duyurulacağını iddia etti.

Her iki partinin tabanları ise Celal Doğan ismine tepki gösteren sosyal medya paylaşımları yapmaya başladı.

Şimdi gözler, CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinden yapılacak açıklamaya çevrildi.