CiddiGazete- Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım İlçesi 5. Olağan Kongresi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirildi.

Kongrede divan başkanlığını MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yaptı.

Salgın nedeniyle siyasi konuşmaların yapılmadığı kongrede Pençe-Kaplan Operasyonu'nda şehit olan Vezirköprü Çekalan Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural ve Samsun'da görevi sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Adem Keskin için taziye mesajları okundu.

BAHÇELİ: ÇATLAK SES ÇIKMAYACAK

Devlet Bahçeli kongre mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dava ve demokrasi nöbetinde fedakârca duruş gösteren, cefakârca mücadele sergileyen her kardeşime en iyi dileklerimi sunuyorum.

Bugün tarihi bir görevi ifa maksadıyla toplandınız. Milliyetçi Hareket Partisi'nin gür sesi, güçlü nefesi ve yörenizdeki güven veren mesajı olmak için bir araya geldiniz.

Türkiyemizin hassasiyet yüklü bir döneminde sorumlu, şuurlu ve şahsiyetli mücadelenize yeni bir halka ekliyorsunuz.

Biliniz ki bütün gözler üzerinizdedir. Bütün dikkatler size çevrilmiştir. Tuzaklara karşı uyanık olunuz. Provokasyonlara karşı tetikte durunuz. Tezvirata, tefrikaya, akıl çelici karanlık tekliflere her zaman mesafe koyunuz.

Üzerimizde oynanan kirli oyunlar bitmedi, eksilmedi. Zaaf anımızı, yumuşak karnımızı kollayan habis saldırılar kesilmedi, dinmedi.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in varlığından rahatsızlık duyan iç ve dış mihrakların nifak seferberliği hiç bitmedi, hiç de eskimedi.

Yarım asrı geçen şerefli mazimizin tecrübe ve temkiniyle, fikriyatımızın birikim ve enginliğiyle geçmişi kavrıyor, geleceği kucaklıyoruz.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi hor ve hakir görmeden davamızın hakkını, milletimizin haysiyetini, devletimizin baki hukukunu, aynı zamanda şühedamızın emanetlerini kararlılıkla savunduk, buna da devam ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi zor zamanların değil her zamanın güvencesidir.

Türkiyemiz bugün yaygın bir salgına karşı direniş halindedir. Elbette KOVİD-19 hastalığından dolayı siyasal çalışmalarımız mahut ve malum kurallar içinde gerçekleşmektedir.

İnsan ve toplum sağlığı açısından 'Maske-Mesafe ve Temizlik' şartlarına harfiyen uymak gerekmektedir.

Partimize gönül vermiş her kardeşimizin, her vatandaşımızın hayatı bizim için vazgeçilmez önemdedir.

Türkiye KOVİD-19 salgınına karşı müessir ve müstesna önlemler almıştır. Gelişmiş veya gelişmekte olan pek çok ülke salgına teslim olmuşken, ülkemiz milli bir kenetlenme ve destekle musibetin kuşatmasını yarmıştır.

Hiç kuşkusuz, KOVİD-19 riski geçmiş ve bitmiş değildir. Her insanımızın yeni normal hayat şartlarında tedbiri elden bırakmaması, Sağlık Bakanlığı'mızın olağanüstü gayretini boşa çıkarmaması, başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın ve Bilim Kurulumuzun emeklerini israf etmemesi mecburiyettir.

Bu vesileyle aziz şehitlerimize, KOVİD-19 hastalığından dolayı hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, halen tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Sadece devletin aldığı veya alacağı sıkı tedbirlerle makus ve menhus süreç yenilemeyecektir.

Biraz daha sabrederek, aklın, bilimin ve duanın gücüne hep birlikte sarılarak bu zor günlerin aşılacağına gönülden inanıyorum.

Türkiye yalnızca KOVİD-19'la değil, çok cepheli bir mücadelenin içindedir. Doğu Akdeniz'de egemenlik haklarımız feragatle müdafaa edilmektedir. Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Kıbrıs'ta, Ege'de, Güney Kafkasya'da meşru ve tarihsel çıkarlarımız, aynı şekilde milli güvenliğimiz tavizsiz savunulmaktadır.

Türk vatanı, sınırlarımızın sıfır noktasında değil, coğrafyanın derinliklerinde oluşturulan sağlam hatlar üzerinden emniyete alınmaktadır. Hem ülke içinde hem de sınır ötesinde terör örgütleriyle amansız bir mücadele devam etmektedir.

Bu esnada Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyen, bölgesel ve küresel direncini ve öne çıkışını kabullenemeyen çevreler başta ekonomik saldırılar olmak üzere, her türlü zehirli ve zillet vasıtayı devreye almışlardır.

Ancak Türkiye düşmeyecek, teslim olmayacak, saldırı ve suikastlara boyun eğmeyecektir.

Döviz silahını çekenler namlunun ters tepeceğini de göreceklerdir. Kur saldırısıyla huzurumuzu kurcalayanlar başarılı olamayacaklardır.

Cumhur İttifakı gelecek ümididir. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin stratejik kuvvetidir.

Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kökleşerek varoluşundan yanadır, Cumhur İttifakı'nın devamını samimiyetle arzulamaktadır.

Dava arkadaşlarımızın bu siyaset ve hedeflerimize bağlı kalması talimat ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi'nden çatlak ses çıkmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilke ve stratejilerinin hilafına tavır ve tutum alınmayacak, açıklama paylaşılmayacaktır.

Ağız birliği yapacağız, el birliği yapacağız, güç birliği yapacağız, Türkiye'yi, Cumhuriyet'in 100. yılına ulaştıracağız ve geleceğin sağlam temellerini atacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasetinin onur pırıltısıdır. Ne istiyorsak Türk milleti içindir, neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin parlak istikbaline hazırlık ve hizmettir.

Bir olacağız, beraber olacağız, gönülleri fethedeceğiz. Davamıza yararı dokunacak her arkadaşımıza sahip çıkacağız.

İnsan kaybı kolaydır, zor olanı seçip insan kazanacağız. Fakat nefsine teslim olmuş, hırslarına yenik düşmüş, ihtiras-ikbal uçurumuna savrulmuş, nefesi kesilmiş kim varsa onlarla aramıza aşılmaz duvarlar öreceğiz.

Unutmayınız ki, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimse davadan daha büyük, daha mühim olamayacaktır. Ülkücü kendisini aşma becerisi gösterebilmiş, hayatın basit tutkularından sıyrılmış, dünyevi çıkar hesaplarına sırt çevirmiş, ülküleri ve ülkesi için çetin şartları, çileli bir ömrü göze almış yüksek vasıflı dava insanıdır. Bizim nihai hedefimiz bellidir, o da; İlay-ı Kelimetullah'ı cihana hakim kılmaktır. Kızılelma yeminimiz, Turan ülkümüzdür.

Ulaşılacak hedefimiz Türkiye'yi süper güç mertebesine çıkarmaktır. Sahip olduğumuz vizyon, taşıdığımız misyon istikbalin ufkuna huzur, güvenlik, istikrar ve istiklal içinde vasıl olabilmektir. Milliyetçi Hareket Partisi 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyen cömert, cesur, duyarlı, ahlaklı, milli ve ilkeli bir iradenin marka değeri çok yüksek bir millet eseridir. İnancım odur ki, bugünkü kongreden çıkacak sonuç ne olursa olsun kazanan davamızdır, kazanan dava arkadaşlarımızdır, kazanan Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

Bu kapsamda, istiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan da Türkiye olacaktır.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket öylesine müşfik ve muhterem bir gönüle haizdir ki, kazanan Türkiye ve Türklük olduktan sonra kaybetmek bile bizim için şerefli bir sonuçtur. Bu vesileyle kongremizin hayırlara vesile olması dileklerimle katılımcı her dava arkadaşıma şükranlarımı sunuyor, başarılar diliyorum.

Bugün kaybeden yoktur. Bugün üzülen yoktur. Bugün başı eğik bir şekilde kongre alanından çıkıp gidecek tek bir kardeşimiz olmayacaktır. Bütün dava arkadaşlarımızı, bütün delegelerimizi, bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Hayırlı ve güzel haberlerinizi bekliyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene."

TEK ADAY ÖZCAN KINALI

Kongrede MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, genel merkezin kararıyla "seçime" tek aday olarak katıldı.