CiddiGazete- Aksaray Yeşilova'nın MHP'li belediye başkanı Veyis Baysal'ın, sosyal medyaya düşen uygunsuz görüntülerinin ardından MHP genel merkezi partiden istifasını istedi.

MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen, genel merkezden gelen "istifa" talebini Yeşilova Belde Belediye Başkanı Veyis Baysal'a iletti.

"BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEVAM ETSİN"

İl Başkanı Mustafa Çölkesen, "Bu konuda genel merkezimizin tavrı nettir" diyerek, "Biz de kendisine partiden istifasını talep ettiğimizi söyledik. Yeşilova Belde Belediye Başkanı'nın partimizden istifa etmesini beklemekteyiz. Neticede kendisi bağımsız belediye başkanı olarak devam edebilir. Partimizden istifa etmezse parti tüzüğümüz gereğince kendisini disiplin kuruluna sevk edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLERİ İNKAR ETTİ

Videoda çok net görünen ve final sahnesinde "Ses versene. Ses ver hadi" dediği duyulan Veyis Baysal, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını savundu.

Arkasında Atatürk portresi olduğu halde makam koltuğunda oturarak görüntülü görüşme yaptığı izlenen Baysal, "Videonun nasıl sızdığını bilmiyoruz. Ama bir kumpas söz konusu burada. Sizi bir dakikada alıp başkası yerine koyuyorlar, oradaki kişi ben değilim. Bir görüntülü görüşme de değil haliyle. Tamamıyla bir kumpas" diye konuştu.