CiddiGazete- Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik gelişmelere ilişkin kullandığı, “Türkiye bir tırmanışta. Bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmek istemeyenler var” sözleriyle ilgili olarak, "Hasta hastalığını inkar ediyor, teşhisi koymadan tedaviye başlayamazsınız" yorumunu yaptı.

‘ÖNCE TEŞHİSİ KOYMAK LAZIM’

Ali Babacan, FOX TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların ekonomiyi bir numaralı sorun olarak gördüklerini ancak hükümetin bunu kabul etmediğini ifade eden Babacan, “Tüm açıklamalar ekonominin iyiye gittiği yönünde. Hükümet hastalığı kabul etmiyor. Öncelikle teşhisi koymak lazım" diye konuştu.

‘YATIRIM, ÜRETİM VE İHRACAT’

İstihdamda büyük düşüş olduğunu belirten Babacan, "Gençlerde işsizlik yüzde 25 civarında. Artık iş aramaktan vazgeçmiş insanlar var. Ülkeye yatırım lazım. Türkiye’nin kalkınmasının tek yolu yatırım, üretim ve ihracat. Niye insanlarımız fakirleşiyor? Niye gençlerimiz iş bulamıyor? Kadınlarımız neden iş aramaktan vazgeçiyor? Kadınların işgücüne katılma oranı hızla düşüyor. Sorunlar büyük ama çözümler de bir o kadar kolay. Halkımız en önemli sorun 'ekonomi' diyor, hükümet ‘Ekonomimiz uçuyor’ diyor. Böyle bir şey olamaz, bu ancak güvensizliği çoğaltır" dedi.

VARLIK FONU

"Varlık fonu gelecek nesillere 60 milyar dolar borcu yüklemiş durumda. Varlık Fonu uygulamasına zamanında da şiddetle karşı çıktık. Yazık günah değil mi" diyen Babacan, "Başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankaları, fayda ve risk analizlerine dayanmadan, piyasa gerçeklerinden uzak parametrelerle kredi vermeye zorlamaktan derhal vazgeçilmeli" ifadelerini de kullandı.