CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne, Ziraat Bankası eski genel müdürü Can Akın Çağlar getirecek.

Habertürk'ün haberine göre; 65 yaşını dolduran İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ise emekli olacak.

Can Akın Çağlar, AKP hükümeti tarafından atandığı Ziraat Bankası'nda genel müdür olarak görev yaparken, kurulmamış şirketlere kredi verdiği gerekçesiyle CHP tarafından suçlanmış ve istifası istenmişti. CHP milletvekili Dursun Çiçek, Çağlar'ın atanmasına büyük tepki gösterdi.

Çağlar, Twitter hesabındaki AKP yanlısı paylaşımlarını silmek yerine, sosyal medya hesabını tamamen kapattı ve bugün yeni Twitter hesabı açtı.

CAN AKIN ÇAĞLAR KİMDİR?

1962 yılında Sivas'ta doğan Can Akın Çağlar, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede para ve bankacılık konulu yüksek lisans programına katıldı.

Meslek kariyerine 1985 yılında Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başladı.

1995-1997 yılları arasında ABD'de Boston Üniversitesi'nde, Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1997-1998 yılları arasında Egebank A.Ş.'de genel müdür yardımcılığı ve Ege Yatırım A.Ş.'de yönetim kurulu başkanlığı görevlerinin ardından, 1998-2003 yılları arasında Family Finans A.Ş.'de genel müdürlük görevini üstlenen Çağlar, 2003 yılında Ziraat Bankası A.Ş.'ye genel müdür olarak atandı.

2011 yılında bankadaki görevinden ayrılarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda kurul üyesi olarak çalışmaya başlayan Çağlar, 2 Mayıs 2014'te bu görevinden ayrılarak, Eureko Sigorta A.Ş.'de genel müdürlük görevini üstlendi.

Can Akın Çağlar, 10 Mayıs 2019 tarihinde Eureko Sigorta A.Ş Genel Müdürlük görevini bıraktı.