CiddiGazete- 2004-2017 arasında üç dönem boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden istifa ettirilen Kadir Topbaş, 16 Kasım'dan beri Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti.

Kadir Topbaş için ilk tören 1999-2003 yılları arasında başkanlığını yaptığı Beyoğlu Belediyesi'nde düzenlendi. Topbaş'ın cenazesi daha sonra, 13 yıl boyunca yönettiği İBB'nin Saraçhane'deki Başkanlık Binası'na getirildi. İBB binasına Kadir Topbaş'ın fotoğrafları asıldı. Topbaş için başkanlık binasının önünde kurulan çadırda tören düzenlendi.

Törende, Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, çocukları Kübra Kavurmacı, Hüseyin ve Ömer Topbaş ile akrabaları taziyeleri kabul etti. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'li ve CHP'li milletvekilleri, eski ve yeni İBB üst düzey yöneticileri katıldı.

FATİH CAMİİ HAZİRESİ'NE DEFNEDİLDİ

Kadir Topbaş'ın cenazesi daha sonra Fatih Camii'ne götürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazının ardından Topbaş, Fatih Camii Haziresi'nde toprağa verildi.