CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Halk TV'de katıldığı programda, son anket sonuçlarına göre İstanbul'da halkın belediyeden memnuniyet oranının yüzde 52 ile yüzde 56 arasında olduğunu söyledi.

Murat Ongun, İstanbul'da 1 milyon ailenin belediyeden yardım talep ettiğini açıkladı.

İBB'NİN KAYBEDİLMESİ HALA SİNDİRİLMEDİ

Ongun, İBB'nin kaybedilmiş olmasının hala sindirilemediğini ve bunu net biçimde gördüklerini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı özel ödül sahibi Doğan Kuban, Galata Kulesi'nin Kule-i Zemin Vakfı'na kaydı uydurmadır diyor. Tarihçi Necdet Sakaoğlu bana tarihi sorarsanız Galata Kulesi belediyenindir diyor. Ama 164 yıl sonra İBB'nin elinden Galata Kulesi alınıyor" ifadelerini kullandı.

"AKP'DEN MİLLLETVEKİLİ ADAYI MÜFETTİŞE DOSYA İNCELETİYORLAR"

Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma hakkında, "6 Mayıs 2019 günü 31 Mart'ta seçimi kazan belediyenin seçimini iptal ediyorsunuz, ardından 3 gün sonra daha önce AKP'den milletvekili adayı olan bir müfettiş ile sayısı 16 ile 20 kişi arasındaki araştırmacıyı Beylikdüzü'ne yığıyorsunuz, 10 binden fazla dosya inceliyorlar. Ortaya 27 tane soruşturma malzemesi çıkarıyor. Vermediği ifadeyi oraya demiş gibi yapıyorsunuz. Bir sürü açıklar var daha neler neler" dedi.

"YARIN SEÇİM OLSA KAZANIRIZ"

Ongun, yaptıkları son anket sonuçlarını paylaşarak şu ifadeleri kullandı, "Bizim görmek istediğimiz sadece gerçekler. Araştırmamızın sonuçları halk belediyemizden memnun, bizim yaptığımız tüm araştırmalarda yüzde 52 ile yüzde 56 bandında çıkıyor her ankette. Yarın seçim olsa yine kazanırız. Medyanın ORC'ye bakışını değiştirmelidir."

45 GÜNDE 500 BİN KİTAP SATILDI

Ongun, İstanbul Kitapçısı'ndan 45 günde 500 binden fazla kitap satıldığını belirterek, "İstanbul Kitapçısı, İstanbul'un 13-14 noktasında yeri vardı. Ama ilgilenilmemiş. İstanbul Kitapçısı'nı e-ticarete de uygun hale getirdik, mağazalarımızı da koruyarak. 5 bin yayın evi 200 binden fazla kitap var. Nisan'ın başında duyurusunu yaptık. 45 günde 500 bin 729 kitap satılmış" ifadelerini kullandı.