CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin salgın gündemi ile gerçekleştirdiği oturumda, “ezan-namaz” tartışması yaşandı.

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, oturumda yaptığı konuşmada İBB'nin çalışmalarının engellenmek istendiğini belirterek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu için söylediği "Şeytan kovalamaktan namaz kılmaya vakit bulamıyor" sözlerini hatırlattı.

AKP'Lİ GÖKSU O SÖZÜ YORUMLADI

AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da bu sözlere atıf yaparak yorumda bulundu ve “Aslında Meral hanım cümleyi yanlış kullandı. 'Bizim başkanın namazda gözü yok ki ezanda kulağı olsun' diyecekti. Hani bu kentte israf vardı, neden önlemediniz. Burası İstanbul'un geleceğini karartmak isteyenlerle geleceğini aydınlığa taşımak isteyenlerin platformudur" dedi.

İMAMOĞLU: "SİYASİ ÇUKUR"

Yerel seçim kampanyası sırasında kendisine ve Trabzon halkına yönelik "Pontus" iması da tartışma yaratan Göksu'ya İmamoğlu şöyle karşılık verdi:

- Her benzetmesinde puan kaybetmeye devam ediyor. Aynen 'kulağı ezanda olmaz' misali benzetmesi daha önce yaptığı benzetme gibi iyi puan kaybettirir Tevfik beye.

- Siyasi çukura düştü bu lafınız. 'Aklı namazda olmayanın kulağı ezanda olmaz' lafı bir algı yaratmaktır. Ama o siyasi bir çukurdur. Siz devam edin orada.