CiddiGazete- İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabından kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün gündeme getirdiği bir kısım "selefi" derneğinin silahlandığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ersoy, iddialarla ilgili İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirterek, şunları yazdı:

"Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir."

Twitter'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

2. Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.

3. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlatmıştı. Cübbeli Ahmet'in, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" ifadesini arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Gazeteci Saygı Öztürk, emekli Tuğamiral Türker Ertürk, CHP PM üyesi Bülent Tezcan ve emekli Büyükelçi Onur Öymen'in de katıldığı Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 5. Boyut’a konuk olmuştu. Öztürk burada, Cübbeli Ahmet’in, "2 bin selefi dernek silahlanıyor" açıklamasını değerlendirmişti.

Öztürk, “Bugün konuyu tekrar sorduğumuzda bana şunu söyledi; ‘Evet, ben 2 bin civarında dedim ama aslında ben isim isim çıkarttım, şu şu illerimizde başta olmak üzere. Savcılar beni çağırsalar ne biliyorsunuz, hangi silahlanma konusunda sen böyle şeyler söylüyorsun, hangi dernekler, hangi yapılar dese ben en azından 150’sinin ismini vermeye hazırım’ dedi. Yani savcıların kendisini çağırmasını beklediğini ifade etti. Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Öztürk, "Bana göre bilgisine mutlaka başvurulmalıdır" görüşünü dile getirmişti.