CİDDİGAZETE

AKP'li Ahmet Bağış'ın istifasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi eski Başkanı Hamdi Alper Kolukısa vekaleten İETT Genel Müdürlüğü'ne atandı. Kolukısa'nın asaleten ataması ise bugün gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken yaptığı uygulamalarla vatandaşlardan büyük tepki alan ve adı yolsuzluk soruşturmasına karışan Kolukısa, 31 Mart seçimlerine bir ay kala, CHP'nin oy oranı düşmesin diye istifa ettirildi.

ÖNCE VEKALETEN ATANDI

23 Haziran seçimlerinden sonra Ekrem İmamoğlu'nun Muğla'ya yaptığı ziyarette ismi kendisine söylenen ve İstanbul'a çağırılan Hamdi Alper Kolukısa, İETT'ye önce vekaleten genel müdür olarak atandı, bugün de asaleten ataması onaylandı.

Hamdi Alper Kolukısa, Muğla'da toplu taşıma yapan minibüslerin yenilenmesi işleminde hazırlanan ihaleye sadece bir firmanın araçlarında olan özellikleri dahil etmiş, fahiş fiyattaki araçları temin edemeyen esnafın bir kısmı taşımacılık işinden çekilmek zorunda kalmıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Kolukısa'nın İETT Genel Müdürlüğü'ne atanması, kendisini tanıyan Muğlalılar'ı şaşırttı. Atamaya sosyal medyada verilen tepkilerden bazıları şöyle:

- Muğla'yı hacımat yaptı gitti, sayesinde Muğla BB de oy kaybetti. Tersini savunabilen var mı?

- İmamoğlu bir Muğla'ya geldi adamın birini koydular sırtına taşıyabilene aşk olsun!

- İmamoğlu danışmanları... Sizin kulağınız, sizin hiç mi araştırıp soruşturanınız yok. Bu işte en büyük suçlu sizlersiniz...

- Alper kardeş orası İstanbul. Adamın şeceresi belki kalabalıktan dolayı bilinmez ama... Orayı da Muğla gibi batırıp çıkarma. Makamının ve yetkilerinin değerini bil; Muğla gibi "emret komutanım" üslubunu uygulama...

- Ben bu CHP zihniyetini bundan yadırgıyorum. Adamlar ne dese haklı. Partililer ayrı, partiyi yönetenler apayrı bir dünyanın insanları.

- Muğla'yı ve biz taşıma esnafını bitirdin bay Alper. Allahım da seni bitirsin

- Şimdi İstanbullular düşünsün