CiddiGazete- Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçtiğimiz haftalarda EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kasası olduğunu öne sürmüş, Ekşioğlu'nun FETÖ Borsası'nın mimarlarından olduğunu iddia etmişti.

Ekşioğlu'na ilişkin çarpıcı bir iddia da CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi.

TELE1'de Gerçeğin İzinde programına konuk olan Başarır, Cihan Ekşioğlu'nun pasaportunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından iptal edildiğini söyleyerek, "Bunu, bir savcının soruşturma açıp mahkemenin yapması gerekirken, hala bir soruşturma yok" dedi.

"BU DEVLET BABANIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL SOYLU"

Başarır ayrıca, "Cihan Ekşioğlu nerde? Beyaz Rusya'da mı, Türkiye'de mi? Yoksa Adil Öksüz, Rıza Zarraf, Sezgin Baran Korkmaz'dan sonra nur topu gibi bir kaybımız, kaçağımız daha mı oldu?" ifadelerini kullandı.

"Bu devlet senin babanın çiftliği değil Soylu. Mahkemenin yapmadığını ben yaptım diyorsan şimdi nerede bu adam" diye soran Başarır, Ekşioğlu'nun ayrıca, Soylu'ya yakın bir emniyet müdürünün görevden alınmasının ardından iki deve keserek parti yaptığını ve görüntülerinin olduğunu öne sürdü.