CİDDİGAZETE/özel

31 Mart seçimleri için aday belirleme sürecinde Mersin'de kelimenin tam anlamıyla "tiyatro" yaşandı. Burhanettin Kocamaz'ın evrakları İYİ Parti tarafından İl Seçim Kurulu'na verilmeyince Kocamaz yarış dışı kaldı.

Fatura il başkanı Servet Koca'ya kesildi ve Koca görevden alındı.

Trabzonlu Servet Koca'yı Mersin İl Başkanlığı'na atayan İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yine Trabzonlu hemşehrisi Alican Özbayrak'ı il başkanı yaptı.

24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan için oy isteyen Alican Özbayrak'ın, Akşener aleyhine çok ağır ifadeler kullandığı video ortaya çıktı.

Meral Akşener'in yüzde 7.3 oy aldığı seçimler öncesinde yapılan toplantıda, "Abdullah Gül İngilizlerin kontrolünde, Meral Akşener de Amerika'nın... Meral Akşener Amerikancı... FETÖ muadili" dediği video ilginç bulundu.

Meral Akşener karşıtlığı ve çok ağır hakaretler ettiği bilinmesine rağmen Alican Özbayrak'ın Koray Aydın tarafından ısrarla Mersin İl Başkanı yapılması kafa karıştırdı.

ALİCAN ÖZBAYRAK KİMDİR?

1976 yılında Trabzon'da doğan Alican Özbayrak, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra üniversite eğitim için Mersin'e geldi ve okuldan sonra da yaşamını burada sürdürmeye başladı.

2001-2006 yılları arasında Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı yaptı.

2009-2011 yılları arasında ise MHP Akdeniz İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

MHP'de siyaset yapan Özbayrak, Servet Koca'nın görevden alınmasıyla MHP'den ayrılıp Koray Aydın tarafından İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı'na atandı.