AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Zonguldak mitinginde konuştu. Erdoğan, Meral Akşener'den ilk defa bahsederek, "Dikkat edin o ne diyorsa CHP'de aynı şeyleri söylüyor. Bakıyorsunuz bir tane de bayan var. Aynı şeyleri söylüyor. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Sizlerden Zonguldak'ın ilçelerindeki tüm kardeşlerime selamlarımı iletmenizi istiyorum. Sizin coşkunuza ve muhabbetinize yandık. Bizi karşılıksız sevmenize yandık. En zor zamanımızda yanımızda olmanıza yandık. Ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerin heyecanına yandık. Sizlerin emeğinizle, alın terinizle yerin metrelerce altında ülkemizi büyütmenize yandık.

Birilerinin sevdamıza kara çalmasına fırsat bırakmadık. İnşallah yeni dönemde kimsenin aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu meydan bana Zonguldak'ın kararlılığını gösteriyor. Zonguldak Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? 24 Haziran'da güçlü meclis için cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye var mıyız?

Zonguldak hep şehitler diyarı olmuştur. Zonguldak'ın Mehmetçikleri sınırlarımız içinde ve dışında eli kanlı canilere göz açtırmıyor. Biz peygamberlikten sonra en yüce makamı şehitlik olarak gören inancın mensuplarıyız.

BAY MUHARREM ZİYARETE ORADAN BAŞLIYOR, VAH ZAVALLI VAH

Biz yola böyle koyulduk, İstiklal Marşı böyle yazıldı. Böyle afedersiniz Edirnede'ki teröristi ziyaret etmek suretiyle milletin karşısına çıkanlardan olmadık. Bay Muharrem ziyarete oradan başlıyor, vah zavallı vah. Biz asla şehitlerimize mahçup olacak bir şey yapmadık.

Başarılı operasyonlarla terör örgütünün belini kırdık. Bakınız sadece Afrin operasyonlarında 4497 terörist etkisiz hale getirildi.

Gerekirse Sincar'a da geleceğiz. Bu yılanın kafasını koparıyoruz.

İLK DEFA AKŞENER'DEN BAHSETTİ

Dikkat edin o ne diyorsa CHP'de aynı şeyleri söylüyor. Bakıyorsunuz bir tane de bayan var. Aynı şeyleri söylüyor. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Al birini vur ötekine.

MERAL AKŞENER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting meydanlarında kendisinden hiç bahsetmemesine tepki gösteren Meral Akşener, Isparta mitinginde şöyle konuşmuştu:

Sayın Erdoğan dünyaya “eyyt” diyor da bir tek şu gariban Meral Akşener’e “eyyt” demiyor. Niye demiyor biliyor musunuz? Çünkü “eyyt” derse vatandaşın göz bize döner. Erdoğan bugüne kadar rakiplerini kendi seçti. Ama şimdi karşısına öyle bir rakip geçti ki. Hem rahmetli Türkeş’in hem de Demirel’in çırağı.