Ünlü sanatçı Müjdat Gezen, Deutsche Welle'ye verdiği röportajda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin tekrarlanması kararını değerlendirdi.

31 Mart seçiminin iptal edilmesiyle mazbatası elinden alınan CHP’li Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimde rakibi AKP'li Binali Yıldırım'a 500 bin fark atacağını söyleyen Gezen, "Dünyada yapılan hiçbir haksızlık, dünyadan sonra değil burada soruluyor hesabı. En az 500 bin farkla gelecek Ekrem İmamoğlu. Ne kadar hile hurda yaparlarsa yapsınlar" diye konuştu.

Atatürk Kültür Evi'nin organizasyonuyla Almanya turnesine gelen ve ‘Eyvallah’ adlı oyununu sahneleyen Müjdat Gezen, Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılara yönelik yapılan açıklamaları da eleştirdi.

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın İmamoğlu'na destek açıklamasında bulunan sanatçıların Nevşehir'de sahne alamayacağına ilişkin sözlerini değerlendiren Gezen, "Nevşehir halkına böyle bir ceza kesiyorsa eğer o halk da en yakın zamanda onun cezasını keser. Eğer bütün bu sanatçılar ona ceza keserlerse önemi var. Onun sanatçılara ceza kesmesinin ne önemi var?" diye konuştu.

‘ONLAR BENCE GİDİCİ’

Türkiye'de bazı sanatçıların sanatını icra edebildiğini, bazılarının ise edemediğini, ürktüğünü söyleyen gezen, "Ama o devirler geçti. Eğer bu kadar koca bir listedeki sanatçılar 'Her şey çok güzel olacak' diye imza attılar, artık burada onların düşünmeleri lazım. Onlar bence gidici" ifadelerini kaydetti.

‘HERKESİN BİR BEDEL ÖDEYECEĞİ ZAMAN VARDIR’

Gezen, DW muhabirinin, "Kaygılarınız var mı?" sorusuna, "Yo niye olsun ki? Zaten yeteri kadar fatura ödüyoruz. Çıkıyor Cumhurbaşkanı orada, 'Bedel ödeyecekler' diyor, biz de bedeli ödüyoruz. Herkesin bir bedel ödeyeceği zaman vardır" diye cevap verdi.

Türkiye'nin geleceğini çok iyi gördüğünü belirten Gezen, "Atatürk'ün lafı benim için yeterlidir; Geldikleri gibi giderler. Geldikleri gibi gidecekler. Ben bir demokratım. Geldikleri gibi gitmelerini isterim, yani seçim yoluyla" dedi.

İMAMOĞLU KAZANAMAZSA...

Gezen, "İmamoğlu kazanamazsa ne düşünürsünüz" sorusuna da şöyle cevap verdi:

"Bu tuzağı hazırlayanlar utansın. Ne denir artık. Kazanacak. Büyük farkla kazanacak. Çünkü artık AKP'ye oy verenler de anladı ki, bu işler yalanla dolanla yürümüyor. Bir insanı bir kere kandırabilirsiniz, büyük bir toplumu da bir kere kandırabilirsiniz. Ama bütün insanları aynı anda devamlı kandıramazsınız. Ben AKP'ye oy vermiş insanların hemen büyük bir bölümüyle konuştum. Görüyorum ki insanların artık burasına gelmiş. Böyle yalanla dolanla yürüyecek bir iş değil bunlar. Ayrıca Ekrem İmamoğlu çok dürüst, düzgün bir insan. Tanıyorum da kendisini. Zannediyorum bu defa çok şey değişecek. Her şey çok güzel olacak."