Cumhurbaşkanlığı sarayında 17.30’da başlayan görüşme 18.10’da bitti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, görüşmede genel anlamda İstanbul’u konuştuklarını söyledi.

“KENDİSİNDEN OY İSTEDİM”

İmamoğlu, “Seçimin adil bir ortamda geçmesini temenni ettik. Kendi niyetlerimizi ilettik. Proje için erken. İhtiyaç duyulursa biz zaman içinde projelerimizi anlatmaktan zevk duyarız. Kendisi de İstanbullu ben açıkçası kendisinin de oyunu istedim” dedi.

HEYKELLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Beylikdüzü’ndeki heykelle ilgili de İmamoğlu, “Heykelle ilgili gerçekleri kendisine izah ettim. Ben bu konunun daha çok siyaseten konuşulduğunu söyledim ve kendisine aktarılandan farklı olduğunu ifade ettim” ifadelerini kullandı.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ankara’da yapacağı görüşmeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş, “İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlarını ziyaret ettim. Sayın Cumhurbaşkanı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış, dolayısıyla İstanbul ile ilgili tecrübeleri, düşünceleri olan ve de İstanbul’u çok önemseyen birisi. Bu bakımdan bu ziyaretler esnasında kendilerinden de bu tecrübelerini konuşmak adına randevu talep etmiştim. Sağ olsun, olumlu dönüş yaptılar. Bugün de kendilerini ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu daha sonra, rahatsızlığından dolayı tedavi altında bulunan CHP'nin önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı ziyaret etti.