CİDDİGAZETE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gittiği Diyarbakır’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

İmamoğlu burada, PKK ile iltisaklı oldukları için görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin cezaevinden çıkmasına öncülük ettiği Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’la görüştü.

'KAYYIM ATANMASI GAFLET VE DELALET!'

Parti başkanı gibi karşılanan Ekrem İmamoğlu, kayyım atanmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, "Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ‘gaflet ve delalettir.' Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir" dedi.

HDP'Lİ BAŞKANA ATATÜRK TABLOSU VERDİ

Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, İmamoğlu’na, Tahir Elçi’nin yakınlarında öldürüldüğü 4 ayaklı minareyi tasvir eden seramik bir tablo takdim etti. İmamoğlu da Yılmaz’a, kendi makam odasında asılı bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün vatandaşın sorununu dinlerken resmedildiği tabloyu hediye etti.

İmamoğlu tablonun hikayesini, “İBB’deki odamda asıl tablonun bir benzerini size hediye etmek istedik. Hizmet siyasetini, siyaset nezaketini, vatandaşla konuşma nezaketini gösteren bir tablo. Bizim de duvarımızdan indirilmişti, sonra gelince tekrar taktık” sözleriyle dile getirdi.

TAHİR ELÇİ'NİN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Barosu Başkanı iken 28 Kasım 2015'te uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Tahir Elçi'nin mezarını da ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, Elçi'nin kabrine çiçek bırakıp "Fatiha" okudu.

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, İmamoğlu'nun ziyaretinden sonra yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Yaşam hakkının, demokrasinin, hukukun her şeyden daha üstün olduğu yarınlara ulaşmak umuduyla. Ziyaretiniz için teşekkürler" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu daha sonra CHP ve HDP'lilerle birlikte lokantaya giderek ciğer pişirip yedi.