CiddiGazete- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı vesilesiyle çıktığı; Artvin, Rize ve memleketi Trabzon'u kapsayan üç günlük Karadeniz gezisi; cumhurbaşkanlığı adaylık iddiaları, davet ettiği bazı gazeteciler ve sonrasında kendisine yönelik eleştirilere verdiği cevaplarla siyaset gündeminde tartışıldı, tartışılmaya devam ediyor.

GEZİNİN FİNANSMANI

Karadeniz gezisine katılan gazetecilerden Özlem Gürses, söz konusu gezinin finansmanı ile ilgili tartışmalara dahil oldu.

Kişisel YouTube kanalında gezinin masraflarının nasıl karşılandığına ilişkin açıklamalarda bulunan Özlem Gürses, "Biz bu otobüslerin ve yemeklerin finansının nasıl karşılandığını sorduk" deyip İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un verdiği cevabı aktardı:

"Biz bu otobüslerin ve yemeklerin finansının nasıl karşılandığını sorduk. Dedi ki sayın İmamoğlu ve Murat Ongun; 'İçinde bulunduğumuz bu otobüs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütün masraflarını karşıladığı, başkana tahsisli otobüs.'

Diğer masraflar nasıl karşılanıyor? Kuru fasulye pilav yedik mesela. Bunun parasını kim ödedi?

Ekrem bey dedi ki, 'Ben Türkiye'nin neresine gidersem gideyim, benim bir rütbem var, unvanım var, bu da İBB Başkanı unvanı. Dolayısıyla ben İstanbul'un belediye başkanı olarak bu gezileri yapıyorum. Gezinin bütün finansmanı da Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanıyor."

KAMU KAYNAĞI AÇIKLAMASI

Öte yandan İBB yetkilileri, Karadeniz gezisinin tartışmaları sürerken, DW Türkçe'den Eray Görgülü'nün, "Karadeniz turuna götürülen gazetecilerin yol ve otel masrafları belediye bütçesinden mi karşılandı" sorusunu, "Üç günlük gezide hiçbir kamu kaynağı kullanılmamıştır" sözleriyle cevaplamıştı.