YSK'nın 31 Mart'ta yapılan mahalli seçimlere yönelik itirazlar sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin 23 Haziran'da yenilenmesi kararıyla birlikte adaylar yeniden sahada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bayramda memleketi Trabzon'a ve bazı Karadeniz illerine ziyarette bulunan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Havalimanında yaşadığı VIP salon krizi sırasında çekilen bir videoda Ordu Valisi Serdar Yavuz'a yönelik "Vali itlik yapıyor" şeklinde hakaret ettiği ileri sürülmüş ve kamuoyunda tartışılmıştı.

Ordu Valiliği de Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP salonuna alınmaması üzerine yaşanan olaya ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu.

"YALANLA DOLANLA KAMPANYA YAPMAK HARAMDIR"

AKP'ye yakın gazeteci Ömer Turan, bugün sosyal medya hesabından söz konusu videonun montajlandığını belirterek yeni bir video yayınladı. Videonun orijinal halinde İmamoğlu'nun "Vali'ye gitti deyin" dediğini ifade eden Turan, montajlı videoyu yayanlara veryansın etti.

Turan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Alın, bu da mı gol değil? Adam açıkça "it" degil "gitti deyin" diyor. Bir insan evladına bu kadar iftira atılmaz. Nerede kaldı sizin müslümanlığınız. Müslüman rakibini bırak, düşmanına karşı bile adaletli, hakkaniyetli olmalıdır. Yalanla dolanla kampanya yapmak haramdır. Ayıp ya."

KOÇ'UN ÖZEL UÇAK TAHSİS ETTİĞİ İDDİASI

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Koç Holding'e yönelik "İmamoğlu'na özel uçak tahsis ettiği" yönündeki iddialarına da değinen Turan, Koç Holding tarafından yapılan açıklamayı paylaşarak şunları yazdı:

"İmamoğlu hakkındaki özel Jet iddiası da yalan çıktı. Koç Setair adlı uçak kiralama şirketinden hem İmamoğlu'na hem de Binali Yıldırıma kiralama yapmış. Her gün yeni bir yalan, her gün yeni bir iftira. Cumhuriyet tarihinde böyle yalan ve iftira dolu bir kampanya görülmedi.

Koç'un İmamoğlu'na özel jetini tahsis ettiği söylenmişti. Koç bu konuda özel açıklama yaptı. Açıklamaya göre, İmamoğlu, Koç'un Setair adli uçak kiralama şirketinden uçak kiralamış, aynı sirketten Sayın Binali Yıldırım da 3 Mart 2019'da özel helikopter kiralamış.

Koç şirketi yaptığı açıklamada Sayın Binali Yıldırım'ın 3 Mart 2019'da Koç'un Setair adlı şirketinden özel helikopter kiraladığını iddia etti. Sayın Binali Yıldırım Koç şirketinin bu iddiası doğru mu? Koç şirketinden 3 Mart 2019'da özel helikopter kiraladınız mı?"