CİDDİGAZETE

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Müdürlük binasını, Taksim’den Çağlayan’a taşıyan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (BEDAŞ) ziyaret etti. İmamoğlu’na Genel Sekreter Yardımcıları Meltem Yeşim Şişli, Murat Kalkanlı ve Murat Yazıcı ile İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun eşlik etti. İmamoğlu ve İBB yöneticilerini, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz karşıladı. İlk olarak Kontrol ve Veri Toplama Sistemi SCADA’da incelemede bulunan İmamoğlu’na, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) Genel Müdürü Murat Yiğit tarafından teknik bilgiler verildi.

‘AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN’
İncelemelerinin ardından BEDAŞ çalışanlarına mesajları sorulan İmamoğlu, “İşlerinde hepsine sağlıklı güvenli günler diliyorum. Ellerine hiçbir şey batmasın, ayaklarına taş değmesin. Ama ötesinde de güzel işler, en az karanlıkta kaldığımız günleri İstanbul’da yaşayalım. Böyle çok gelişmiş bir altyapı, sistemli bir gelişme ile aynı zamanda nüfusu büyüyen bir şehir İstanbul. Buna hizmet eden, buna aynı hızla yetişen, hatta önüne geçen bir teknoloji ile herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

‘UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ’
İmamoğlu, “İstanbul’un geleceği için birlikte neler yapabiliriz” sorusuna ise “Hizmet bütüncül bir mesele. Burası, İstanbul’un önemli bir kurumu. Zaten onun için buradayız. İBB olarak, İstanbul’a hizmet eden tüm bileşenlerle entegre nasıl iş üretebiliriz, hizmet üretebiliriz, onu konuşacağız. Burada uyumlu hizmet, anında müdahale, bazen bu şehirde can kurtarır, bazen insanların konforunu geliştirir. Çocuklarımızın daha mutlu, ailelerin daha huzurlu olmasını sağlar. Çok aydınlıklı sokaklarda, caddelerde, parklarda gelişmeyi sağlarsak, daha güvenli ortamlarda bugün bizi üzen olayları daha az yaşarız. Kadına şiddeti daha az yaşarız. Çocuklarla ilgili yaşanan bir takım güvenlik problemlerini daha az yaşarız. Bunun için tümüyle iş birliği adımları bunlar. İnşallah İstanbul’da hangi kurum varsa, o iş birliği için bazen biz onları ziyaret edeceğiz, bazen onlar bizi ziyaret edecek. Sağlıklı bir ilişki kurmak istiyoruz” yanıtını verdi.

‘SIFIR ÖNYARGI, YANİ SIFIR MESLEKİ EGO’

Heyet, daha sonra toplantı odasına geçti. CK Enerji Yönetim Kurulu üyesi Cengiz, İmamoğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kurumsal iş birliklerine açık olduklarını vurguladı. “Amacımız İstanbul’da halkımıza fayda vermek” diyen İmamoğlu da şunları söyledi:
“Dolayısıyla İstanbullular için, İstanbul’un her kurumuyla sağlıklı koordineli çalışmalıyız. Bunun faydası İstanbul ve kurumlarınadır. Burada sıfır önyargı, yani sıfır mesleki ego ile hareket edeceğiz. Tümüyle iş birliğine açık, tümüyle vatandaşlar için ne yapabiliriz, konumlarımızı elbette koruyarak, bu bakış açısıyla altyapıdan üst yapıya, herkesle çok sıkı çok sıkı diyalog kurup, bir ortamı yaşamak ve yaşatmak gerek. Onun için buradayız. Arkadaşlarımla elbette sizi dinleyeceğiz; ama günün sonunda, bu iyi iletişim ben inanıyorum ki tümüyle İstanbul’a daha iyi bir elektrik enerji hizmeti verilmesini sağlayacak. Bazen tek bir ziyaretle başlayan iyi diyalog, sıkıntıları bertaraf edebilir. İletişimsizlikte tam tersine büyük sıkıntılar yaratabilir. Bunu başlatmak için buradayız.”

İBB heyeti ve CK Enerji yöneticilerinin yer aldığı toplantıda, sunumlar eşliğinde, kentin sorunlarına ve çözüm yollarına yönelik görüş ve öneriler dile getirildi.