CiddiGazete- 4 Eylül 2020’de Sivas’tan başlattığı “Bin Günde Memleket Hareketi”nin partileşme çalışmalarını hızlandıran CHP’li Muharrem İnce, 80 kişilik ekibiyle Nevşehir’in Avanos ilçesinde bir otelde geçen cuma günü kampa girdi.

Muharrem İnce, kamp sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘TÜZÜĞÜMÜZÜ OY BİRLİĞİYLE KABUL ETTİK’

“Tüzüğümüzü oy birliğiyle kabul ettik. Türkiye’de en çağdaş, en demokratik tüzük bizimkisi olacak. Genel başkan sultanlığına son verdik. Partide ön seçimi esas kıldık. Üyelerle genel başkan seçimini esas kıldık. Parlamentoda grup başkanvekilliği seçimlerini ‘iç yönetmelikle değiştirilemez, milletvekillerinin özgür iradeleriyle seçilir’ diye tüzük hükmü haline getirdik.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ

Türkiye’de demokrasi isteyebilmek için partinizde demokrasi olması lazım. Kendi evinizin içinde demokrasi yoksa millete demokrasi vaat edemezsiniz. Ülkedeki hiçbir parti Türkiye’ye demokrasi vaat edemez. Çünkü partinin içinde demokrasi yok. Biz bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulacak olan millete kendi içimizde demokrasiyi önce anlatmamız lazım. Bunları gerçekleştirdik. Programımızı yüzde 90 oranında tamamladık. Birkaç küçük eksiğimiz var. Onları da önümüzdeki günlerde bitireceğiz.

ERKEN SEÇİM VE İTTİFAKLAR

Şu anda bir seçim ihtimalini görmüyorum. 2022'nin bahar aylarından itibaren her an seçimin olabileceğini düşünüyorum. Partimiz yakında hazır olacak, tüzük hazır programın da yüzde 90'nı hazır. Onları da seviyor, onları da kucaklıyorum. Ama düşünemedikleri yer şurası. Basketbolun kurallarıyla futbol oynanmaz. Parlamenter sistemde bölünme olur ama bu sistemde bölünme olmaz. Bizim Cumhur İttifakı’na katılacak halimiz yok. Biz bu iktidardan da bu muhalefetten de memnun değiliz. Biz Memleket Hareketi olarak partileştiğimizde 50+1 alacağız. Tek başımıza da iktidar olacağız.”