CHP’li Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi akşamı yaşananlara değinen İnce, “Seçim gecesi çıksaydım bir açıklama yapsaydım. Emin olun ki onun içinde bir cümle çekilecek ve üzerine gidilecekti. Ben önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu başarabileceğimizi inanıyorum. Saadet Partisi’nin ve İYİ Parti’nin daha yüksek oy alacağını tahmin ediyordum. Fakat SP 3 alsaydı, İYİ Parti 10’un üzerinde alsaydı AKP 46’lara düşecekti; 2. tura kalacaktık. Ben kazanmaya inanmıştım. 2. tura da yüzde yüz inanıyordum. CHP’nin girip de yenildiği 10. seçim bu. Diğer 9 seçimde neden bu kadar hayal kırıklığı olmadı? Çünkü herkes inanmıştı. Bize 14 milyon insan oy verdi. Bunların hukuku yok mu? 1 milyon üye var, 15 milyon oy var. Onlar karar verecek buna. Sayın genel başkanımıza söyledim ‘Hemen bir otobüs yaptıracağım. Mutfağı, banyosu, odası olacak. Yüksekova’dan başlayıp karış karış Muğla’dan çıkacağım. Kılıçdaroğlu’na siz milletvekilisiniz siz MYK’yı yönetirsiniz ben halkla bir arada olurum’ dedim” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA RAKİP OLMA TARTIŞMASI

İnce, Kılıçdaroğlu ile arasında yaşananlarda da değinerek, “Ben Kılıçdaroğlu’na rakip olmadım, sözümde durdum. Bir araya geldiğimiz yemekte Kılıçdaroğlu’na ‘onursal genel başkan olun’ dedim. Ama şartlar değişebilir. O da Baykal’a aday olmayacağım demişti. Ama şartlar bunu gerektirdi ve oldu. Bu tartışmaları artık bitirip önümüze bakmamız lazım. Genel Başkan, pek çok doğru şey yaptı. İyi bir kampanya süreci yürüttü. Ancak seçimde çelişkiler, çift başlılıklar oldu. Gülen konusunda açıklamalarımızda çift başlılık görüntüsü çıktı. Bir partinin genel başkanı aday olmazsa böyle olur. Çift başlılık sona ermesi için genel başkan olmak istedim. İhsanoğlu’nda da denedik, gördük olmadı. 500 günlük süreci yürütebilmem için genel başkan olmam lazım. Tüm çalışmayı yürütebilmek için bu gerekli” dedi.

“MUHALEFET YOK ORTADA”

Ülkedeki ekonomiyle ilgili de İnce, “Erdoğan seçimden sonra döviz düşecek diyordu. Düşmedi. Ne dış güçleri eski dönemde dış güçler yok muydu? Atatürk’ten bu yana vardı. Şimdi varolmadı ki bu dış güçler. Şu anda muhalefetin ortalığı ayağa kaldırması lazım, muhalefet yok ortada. Ortalık yangın yeri sadece CHP değil hiç bir parti muhalefet yapamıyor. Biz Merkez Bankası’nın bağımsız olması gerektiğini söyledik. Damadı oradan al” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY TARTIŞMASI BİTMİŞTİR”

Yeniden kurultayı toplamak için bir girişimde bulunmayacaklarını vurgulayan İnce, “Kurultay tartışması artık bitti. Arkadaşlarla da değerlendirdik. Sonra olası bir başarısızlığın faturasını bize kesmeye kalkarlar. Öyle bir tartışmanın içinde olmayacağız. Biz yardımcısıyız. Sorumluluk partiyi yönetenlere ve bize imza vermeyenlere aittir. Biz seçim sürecinde elimizden geleni yapacağız. Benim karşımda olanlar cumhurbaşkanlığı seçiminde harıl harıl çalıştı, şimdi sıra bende” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili de, “Ben önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olacağım. Ben bunda kararlıyım. Bu seçimlere 5 yıl var ama ben 5 yıl sürmeyeceğini düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ne olur bilemiyorum. Benim böyle bir talebim yok, bana bunu söyleyenler var. Partiden de böyle bir teklif gelirse ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olacağım’ derim ama şu da var. Bugün İstanbul’u kazanan kişi, 4 yıl sonra yani 25 yıllık AKP’nin saltanatını yıkan biri doğal cumhurbaşkanı adayıdır zaten. Bu bir açık kapı bırakmak değil, siyasetin olurudur. İstanbul’u kazanan biri, cumhurbaşkanlığını da yüzde 100 alır” ifadelerini kullandı.

“O İŞ ONA YAPTIRILMAYACAK”

Ülkedeki eğitim sitemini de eleştiren İnce, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. İnce, “Ziya Selçuk, Muharrem İnce gibi konuşuyor. Ben, Ziya hocanın bu işi bildiğine inanırım ancak ‘başarılı olma ihtimali var mı?’ diye sorarsanız, trilyonda sıfır! İşi biliyor ama başarılı olamaz; çünkü Erdoğan’ın tavırlarını biliyorum. Ona iş yaptırmayacak. Bakın göreceksiniz. Dünyanın milli eğitimi en iyi bilen kişisini bile getirseniz başarılı olamaz çünkü o iş ona yaptırılmayacak” diye konuştu.