CİDDİGAZETE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin üst düzey kadrosunu dün basına tanıttı.

Kadro içerisinde en dikkat çeken isim ise İSBAK'ın başına getirilen M. Bahaddin Yetkin oldu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı döneminde Şanlıurfa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yapan Bahaddin Yetkin, İstanbul Büyükşehir Belediye şirketi İSBAK A.Ş.’ye (İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak atandı.

AKP'DEN ADAY ADAYI OLDU

Yetkin’in 2011 genel seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa milletvekilliği için aday adayı olduğu öğrenildi. Yetkin, 12 Haziran 2011 tarihli seçim öncesi aday adaylığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmış:

"Sivil toplum Örgütü hizmetlerine verdiğim önemle, yoğun tempolu iş hayatımın yanı sıra Şanlıurfa Genç MÜSİAD Yürütme kurulu üyeliği ve Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan yardımcılığı konumunda 2004 yılı ile 2007 yılları arasında hizmet verdim. Siyasal alanda 2005 2006 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa Gençlik kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. Şu andan itibaren AK PARTİ Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olduğumu saygıdeğer milletimin önünde ilan ediyorum."

MÜSİAD’ın yönetiminde de görev aldığı görülen Yetkin’in Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan sosyal medya kampanyasına da “Milyonlarca müslüman diyoruz. Hiç bir hükmümüz yok. Kendi toprağımızda kapatılan camimizi açamıyoruz. Ama dünyanın bir ucundan bir kafir çıkıyor, Ayasofya’nın kapalı oluşundan kendine bir umut çıkarıyor. Ayasofya bir camiden çok daha ötedir” ifadeleriyle destek verdiği ortaya çıktı.

"EZAN ISLIKLANDI" YALANINA DESTEK OLMUŞ

Yetkin'in Twitter hesabında ise dikkat çekici paylaşımlar bulunuyor. Yetkin'in Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği görüldü.

Yetkin'in beğendiği paylaşımlar arasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e ağır hakaretler içeren videolar da bulunuyor. Ayrıca Yetkin, 8 Mart Kadınlar Günü'nde ezanın ıslıklandığı yalanını da paylaşarak yayılmasına katkıda bulunmuş. Yetkin, İSBAK Genel Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından paylaşımlarının çoğunu sildi ancak beğenilerini kaldırmayı unuttu.

Bahaddin Yetkin, kimliğinin açığa çıkması üzerine sosyal medya hesaplarını kapattı.

Kaynak: Birgün