CiddiGazete- İsmailağa Cemaati, Sedat Peker'in paylaşımlarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Cemaatimizin ismini illegal yapılanmalar, mafya ve çete organizasyonlarıyla bir araya getirmeye ve kamuoyunu bu minvalde yönlendirmeye yönelik yapılan art niyetli sözde haberler, amacı yıllardır değişmeyen belli odakların beyhude çabasından ibarettir" denildi.

Sedat Peker 2015'te, Recep Tayyip Erdoğan'a destek için Rize'de bir miting düzenlemiş, mitingin adına "teröre lanet mitingi" denilmişti.

Peker mitinge, İsmailağa Cemaati’ne mensup Muhammet Gül isimli bir şahısla birlikte gitmişti.

CEMAATLE NAMAZ KILDI

Öte yandan Sedat Peker, 2017 yılında İsmailağa Cemaati'ne bağlı Dirayetli Toplum Geliştirme Derneği'nin onursal başkanı Nezir Yıldız'ı ziyaret etti. Ziyarette, Muhammed Gül ve ultrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin de yer aldı.

Ziyarette Peker'e dernek binasıyla ilgili bilgi verildi. Daha sonra Sedat Peker, cemaat mensupları ile birlikte ikindi namazı kıldı.

Derneğin onursal başkanı Nezir Yıldız ziyarette yaptığı açıklamada, "Derneğimizi ziyarete gelen Sayın Sedat Peker ve Muhammed Gül Hoca, ultrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin, Güneydoğu kanaat önderlerinden Mehmet Bozan, Gaziosmanpaşa Spor Kulübü onursal başkanı Cem Tavlı, Ankara eşrafından Musap Bin Ümeyri Derneği Başkanı Tahsin Çelik ve kıymetli kardeşim Bülent Kap'a şükranlarımızı sunarız" dedi.