CiddiGazete- Ali Babacan'ın kuruluş dilekçesini verdiği Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucular kurulu 90 kişiden oluştu. Çok sayıda "Kürtçü" ve AKP'den emekli siyasetçinin yer aldığı listeye 27 kadın ve 16 genç üye yazıldı. Listenin süpriz isimlerinden biri de 73 yaşındaki Ramis Ongun oldu.

Eski Bakan Ali Babacan'ın partisi için resmi adım bugün atıldı. İsmin "DEVA" kısaltmasıyla "Demokrasi ve Atılım Partisi" olacağı belirtilen partinin, kuruluş dilekçesini vermek üzere saat 10.30'da Denizli eski Valisi Hasan Canpolat, Çankırı eski Milletvekili İdris Şahin ve Batman eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İçişleri Bakanlığı'na geldi.

Dilekçeyi Bakanlığın ilgili birimine teslim eden heyet, daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan ayrıldı.

9 MART DETAYI

Babacan'ın parti dilekçesini 9 Mart'ta vermesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 seçimlerinde sonrası 9 Mart 2003 yılında yenilenen Siirt seçimlerinde, milletvekili seçilerek Meclis'e girmişti.

TÜRKİYE, KURUCULAR KURULU LİSTESİNİ CİDDİGAZETE'DEN ÖĞRENDİ

Babacan'ın açıklamaları ve kuruluş dilekçesinin teslim edilmesinin ardından herkes "Ali Babacan'ın partisinde kimler var?" sorusuna cevap aramaya başladı. Kurucular kurulu listesine ulaşan Ciddigazete, yeni partinin kurucular kurulu listesini ilk yayınlayan yayın organı oldu.

KURUCULAR ARASINDA DÖRT BAKAN VAR

Babacan’ın önderliğinde kurulan partinin 90 kişilik kurucular kurulunda Babacan’ın yanı sıra eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selma Aliye Kavaf, eski Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergin, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin yer aldı.

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ

Geçmişte AKP’den milletvekilliği görevlerini üstlenen isimler de Babacan’ın önderliğindeki partide kurucular arasında yer aldı. Listede eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin, eski Rize Milletvekili Hasan Karal, eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, eski Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, eski Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetkin ve eski Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy ve AK Parti’den kısa süre önce istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu yeni partinin kurucuları arasında yer aldı.

İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI YENİ PARTİDE

Geçmişte AKP Balıkesir Milletvekilliği yapan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettirilen Ahmet Edip Uğur da Babacan’ın önderliğindeki partinin kurucusu oldu.

AKADEMİSYEN VE GAZETECİLER LİSTEDE

HDP eksenli görüşleriyle tanınan gazeteci-yazar Gülay Göktürk, akademisyen, yazar Metin Gürcan, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’in eski başkanı Sanem Oktar da kurucular arasında yer aldı.

73 YAŞINDAKİ RAMİS ONGUN DA KURUCU OLDU

Kurucular arasında, eski Denizli Valisi Hasan Canpolat, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı yapan Sedat Kadıoğlu, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Ramiz Ongun, eski Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, eski Münih Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve HDP eski Milletvekili Dengir Mir Fırat’ın kızı Münevver Helün Fırat da dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA VERİLEN O LİSTE: