CiddiGazete- Metropoll araştırma şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Ekim 2020” çalışmasında yer alan ve Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin beğenilme oranlarına ışık tutan bir anketi kamuoyuyla paylaştı.

Ankette farklı partilerin seçmenlerine, Erdoğan ile Bahçeli’yi beğenip beğenmedikleri soruldu.

Buna göre Erdoğan, kendi partisinin ardından en fazla desteği MHP seçmeninde yakaladı. Ankete katılan MHP’lilerin yüzde 83,9’u Erdoğan’ı beğendiğini, yüzde 13,7’si ise beğenmediğini belirtti. Yüzde 2,4’lük kesim ise "Fikrim yok" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a MHP’den sonra farklı partilerden en büyük desteği Gelecek Partililer verdi.

Ahmet Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı parti seçmenleri arasında, Erdoğan’ın beğenilme oranı yüzde 35,7 olarak kaydedildi.

Bu konuda Gelecek Partisi’ni yüzde 25’le Saadet Partisi, yüzde 17,8’le İyi Parti, 15,6’yla CHP izledi. HDP seçmenleri arasında Erdoğan’ın beğenilme oranı ise yüzde 9’da kaldı.

EN AZ HDP’LİLER VE SAADET PARTİLİLER BEĞENİYOR

Devlet Bahçeli’nin ise AKP’li seçmen içindeki beğenilmeme oranı yüzde 19,8 oldu. AKP seçmeninin beşte biri Bahçeli’yi beğenmezken, yüzde 76,4’ü beğendiğini belirtti. "Cevabım yok" diyenlerin oranı ise yüzde 3,8 olarak kaydedildi.

Bahçeli’ye MHP’den kopanların kurduğu İyi Parti’den yüzde 11,9’luk destek geldi.

Gelecek Partili seçmenlerin yüzde 30,8’i de Bahçeli’yi beğendiğini ifade etti. Bahçeli’yi en beğenmeyen seçmenlerin ise yüzde 94’le HDP’liler, yüzde 93’le Saadet Partililer, yüzde 86,9’la CHP’liler olduğu görüldü.