CiddiGazete- Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma Şirketi'nin 13-10 Kasım tarihleri arasında 2 bin 507 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Buna göre "Cumhurbaşkanlığı seçiminde son tura Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kaldığı takdirde kime oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 35.4'ü Erdoğan cevabını verirken, Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 33.9 oldu. Kararsızların oranı ise en yüksek seviye olan yüzde 30.6'ya ulaştı.

İMAMOĞLU, ERDOĞAN KARŞISINDA YÜZDE 34.2 OY ALIYOR

Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu sorulduğunda ise ankete katılanların yüzde 41.3'ü Erdoğan derken, İmamoğlu diyenlerin oranı 34.2 oldu. Kararsızların oranı ise 24.5'e geriledi.

EN YÜKSEK ORANI MANSUR YAVAŞ YAKALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki en yüksek oranı ise Mansur Yavaş yakaladı. Ankete katılanların yüzde 41.3'ü "Erdoğan" derken, "Mansur Yavaş" diyenler yüzde 39.3'e çıktı. Kararsızların oranı ise en düşük seviye olan yüzde 19.4'e geriledi.

Selvi, sonuçları "Bu oranlar, Kılıçdaroğlu haricindeki adaylar hakkında halkın kafasının net olduğunu ortaya koyuyor" diye yorumladı.