CİDDİGAZETE

İYİ Parti bugün olağanüstü seçimli genel kurul yaptı. Meral Akşener, tek başına girdiği seçimde, partinin bin 242 delegesinden 881'inin oyunu aldı. ATO Kongre Salonu'ndaki kongreye 235 delege gelmedi. Oy kullanan 888 delegeden yedisinin oyu geçersiz sayıldı. Geçerli 881 oyla Meral Akşener, yeniden İYİ Parti Genel Başkanı oldu.

Kongrede ayrıca Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu da oylandı. İki kurul için de birer liste yapıldı. Tek oy alan isimler bile blok liste olduğu için kurullarda yer aldı. Meral Akşener'in hazırladığı 80 kişilik GİK listesinde yer alan ilginç isimler arasında yerel seçimlerin de şifresi verildi.

Daha önce genel merkezde Meral Akşener'le iki buçuk saat özel bir görüşme yapan Keçiören Belediyesi eski başkanı Turgut Altınok'un kızı Ayça Altınok, 79. sıradan GİK'e girdi. Ayça Altınok, İYİ Parti'ye 18 Haziran'da katılmıştı.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Turgut Altınok daha önce MHP, Fazilet Partisi, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi'nde siyaset yapmıştı.