CİDDİGAZETE

İYİ Parti, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz'ın evraklarını zamanında İl Seçim Kurulu'na vermedi. Kocamaz, geç verilen evraklar nedeniyle aday olamadı. Bu kez, düzeltme dilekçesi verilerek, Kocamaz, Demokrat Parti'den aday gösteridi.

Mersin İl Seçim Kurulu, askıya çıkan listede, Burhanettin Kocamaz'ı Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan etti.

Listedeki isimlere itiraz sürecinde beş kişi Kocamaz'ın adaylığına itiraz etti. İtirazları haklı bulan İl Seçim Kurulu, Kocamaz'ın DP'den de aday olamayacağını açıkladı.

Şoke eden kararda son sözü çarşamba günü YSK verecek ancak oradan da Kocamaz için büyük ihtimalle olumlu bir karar çıkmayacak.

FORMÜLÜ CİDDİGAZETE AÇIKLIYOR

Burhanettin Kocamaz, 31 Mart seçimlerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılamayacak ancak seçimlere girebilecek. Kocamaz için uygulanacak formül şöyle;

Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. Maddesi şöyle der: "Bir siyasi partiden aday olup, adaylığı red olanlar, başka bir siyasi partiden aday olamaz."

Burhanettin Kocamaz evrakları geç geldiği için başvurusu reddedildi. İYİ Parti hariç, adaylığı mümkün değil.

Çözüm; Burhanettin Kocamaz İYİ Parti üyesi olduğu için, İYİ Parti'den ilçe belediye başkan adayı veya meclis üyesi adayı olabilir.

Demokrat Parti’den istediği bir ismi başkan adayı gösterir, Demokrat Parti adayı, Kocamaz'ın desteğiyle büyükşehir belediye başkanı seçilir. Demokrat Partili başkan istifa eder.

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Kocamaz, Meclis çoğunluğu varsa, büyükşehir belediye başkanı olur.