CİDDİGAZETE

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyondaki görüntüsü geceye damga vurdu. Daha önce birbirlerine çok ağır ifadelerle yüklenen ikili, bu kez birbirlerini tebessümle karşıladı.

Beden Dili ve Mikro Mimik Uzmanı Semih Pehlivan, Erdoğan'la Meral Akşener'in objektiflere yansıyan fotoğrafını yorumladı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce gördüğümüz örneklerin aksine bu kez diğer liderlerle son derece samimi bir tokalaşma sergilediğini söyleyen Pehlivan, “Dünya siyasetinde de tokalaşma ile güç oyunlarını sıklıkla görüyoruz. Özellikle ABD, İngiltere ve İsrail liderleri diğer ülke liderleri ile tokalaşırken ellerini üstte tutarak üstünlük mesajı vermeye çalışırlar. Bu hareketin karşı hamlesi eli altta kalanın diğer elini üste koymasıdır” dedi.

‘ERDOĞAN DAHA SAMİMİ’

Pehlivan, görüntünün ilginç olduğunu belirterek, "Fotoğrafa göre Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener ile tokalaşırken herhangi bir üstünlük mesajı vermiyor olmasına rağmen, Meral Akşener'in sol elini üste koymasının iki ihtimali var. Ya bizim fotoğraftan fark edemediğimiz öncesinde bir üstünlük hamlesi var ya da Akşener nasıl olsa elini üstte tutar diye düşünüp hazırlıklı gelmiş ama Erdoğan elini üste koymayınca da hareket yarım kalmış. Bu tokalaşmada göz teması ve gülümseme samimiyetin bir işareti" dedi.