CİDDİGAZETE

Yazar Murat Ağırel, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından "İstanbul’u yeniden fetheden Yunan" başlığını atan Etnos Gazetesi'nin sahibi ile ilgili sosyal medya hesabından ilginç bilgiler paylaştı.

Yunan Etnos Gazetesi'nin sahibi ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun "samimi" fotoğraflarını paylaşan Ağırel,  "İmamoğlu’na Yunan gazetesi tarafından yapılan kumpasın ayrıntılarını anlatma vakti geldi değil mi?" diyerek açıklamalarda bulundu.

Ağırel, gazetenin ve Yunan takımı Paok’un da sahibi olan Rus kökenli iş insanı İvan Savvidis ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun fotoğraflarını yayınladı. "Tabii ki Mevlüt Çavuşoğlu bu manşette sorumlu tutulamaz. Ancak bu adam hangi sıfat ile Dışişleri Bakanımız ile görüşüyor?" diye soran Ağırel, şu bilgileri paylaştı:

İvan Savvidis Kimdir?

1958 Gürcistan, Tsalka doğumlu İvan Savvidis. Ailesi Trabzon, Santa göçmeni. Gürcistan’a toplu olarak göç eden Rumlar 23 köy oluşturarak Tsalka’ya yerleştirilirler. İvan Savvidis eğitim görmek için Moskova’ya gider. Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmaya başlar. Gorbaçov sonrası fabrikaların özelleştirilmesini fırsat bilerek ülkenin en büyük tütün fabrikalarını devralır. Kısa sürede oligarklar arasına girer ve milyarder olarak ün yapar. Putin’in ekibindendir. Rusya milletvekilliği ve AB Parlamento üyeliği yapar. Yunanistan’da önemli yatırımları var ve Selanik’teki Makedonya Oteliyle birlikte PAOK Kulübünü de satın alır. Geçtiğimiz yıllarda Trabzon’daki Sumela Manastırı’nda ayin yapılmasının da öncülüğünü yapan Savvidis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın arkadaşıdır.