CİDDİGAZETE

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Ankara’da ilk memnuniyet anketi yapıldı. İDESAM Araştırma Şirketi’nin 19-30 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ankara merkez ilçeler ve beş çevre ilçede yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği ankette Ankaralılar Mansur Yavaş'ın 31 Mart'tan sonraki çalışmalarını değerlendirdi.

141 SAYFALIK RAPOR HAZIRLANDI

İDESAM Araştırma Merkezi’nin 3 bin 510’u kadın, 3 bin 493’ü erkek toplam 7 bin 3 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankete göre Mansur Yavaş’ın 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden Ankaralıların memnuniyet oranı yüzde 66,4 olurken, memnun olmayanların oranı ise 33,6’da kaldı.

Yapılan ankette “Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa Mansur Yavaş’a oy verir misiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 52,2'si “Evet”, yüzde 33,8’i “Hayır”, yüzde 13,9’u ise “kararsızım” cevabını verdi.

YOLSUZLUKLA MÜCADELEYE TAM NOT

Ankete göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından yaptığı çalışmalar, Ankaralılar tarafından olumlu karşılandı.

Mansur Yavaş’ın yolsuzlukla mücadele ve şeffaflıkla ilgili politikalarına katılımcıların yüzde 64,1’i “Destekliyorum” cevabını verirken, yüzde 22,9’u “Kararsızım”, yüzde 13’ü ise “Desteklemiyorum” dedi. İhalelerin canlı yayında izlenebilecek şekilde yapılmasını ise katılımcıların yüzde 71,9’u “olumlu”, yüzde 19’u “fikrim yok”, yüzde 9’u ise “olumsuz” olarak değerlendirdi.

Tüm araçlardaki çakarların sökülmesi hakkındaki soruya Başkentli katılımcıların yüzde 73,8’i “olumlu” cevabı verirken, “fikrim yok” diyenlerin oranı yüzde 17,9, “olumsuz” diyenlerin oranı ise yüzde 8,3 olarak belirlendi.

ANKARA'NIN EN ÖNEMLİ SORUNU ULAŞIM

Ankara’da sorunların ve taleplerin tespit edilmesi için ilçe bazlı ve detaylı araştırmanın da yapıldığı ankette, kentin en önemli sorunu olarak “ulaşım” konusu ön plana çıktı. “Ankara’nın en önemli sorunu nedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 15,4’ü “ulaşım”, yüzde 14,4’ü “altyapı”, yüzde 12,2’si “ekonomi”, yüzde 9,7’si “trafik”, yüzde 6,3’ü ise “Suriyeliler” cevabını verdi.