CiddiGazete- Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde MİT TIR'ları haberini kamuoyuna duyurduğu için "vatan haini" ilan edilen ve cezaevine girdikten sonra yurt dışına kaçan gazeteci Can Dündar'dan, Sedat Peker'in 8. videosundaki iddialara cevap geldi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı dönemde, Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla Suriye'de El Kaide örgütüne ve IŞİD'e mühimmat götürüldüğü haberini yayımladığı için hakkında önce dava açılan, ardından Silivri Cezaevi'nde hapse mahkum edilen, cezaevinden çıktıktan sonra da yurt dışına kaçan Can Dündar, Sedat Peker'in bugün yayımladığı 8. videosundaki iddiaları yorumladı.

Can Dündar, cezaevindeyken Sedat Peker'in kendisine bir not gönderdiğini belirterek şöyle dedi:

"Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır lafı, boşuna söylenmemiş. Sedat Peker'in son videosu, son 6 yıldır bana gazeteme, meslektaşlarıma, aileme, arkadaşlarıma yaşatılanların asıl nedenini ortaya koydu. Suçun ortaya çıkmasını ve suçluların yargılanmasını önlemek.

Cezaevindeyken gelen bir yazılı mesajı hiç unutmuyorum... 'Sen vatana ihanet ettin, asılmayı hak ettin' diyordu. Kimdi yazan biliyor musunuz? Sedat Peker."