CiddiGazete- 2021 yılının ilk seçim anketleri arka arkaya gelmeye başladı. Kemal Özkiraz'ın sahibi olduğu Avrasya Araştırma, sürekli yenilediği ve tekrarladığı anketler ile halkın nabzını yakından yoklamaya devam ediyor.

Avrasya Araştırma tarafından son yapılan anket sonuçları paylaşıldı.

Yapılan ankette MHP ve AKP'de oy kaybının sürdüğü görülürken, Cumhurbaşkanlığı anketinde de ilginç sonuçlar yer aldı.

CUMHUR İTTİFAKI GERİLİYOR

Salgın sürecinin başından beri aşama aşama kan kaybetmeye başlayan Cumhur İttifakı, son ankette biraz daha eriyerek yüzde 43 seviyelerine gerilemiş durumda. Son dönemde Erdoğan'ın başta Saadet Partisi olmak üzere çeşitli ziyaretler yapması da bu kaybın verdiği tedirginlik olarak değerlendiriliyor.

Ankette çıkan sonuçlar şöyle:

AKP: 35.6

CHP: 25.3

İyi Parti: 13.4

HDP: 10.5

MHP: 8.1

Gelecek Partisi: 3

DEVA: 2.9

Bu sonuçlarla birlikte AKP ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 43.7 oy alırken, CHP ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı yüzde 38 olarak görülüyor. HDP, Deva ve Gelecek Partisi'nin tavrı, kilit rol oynayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN KİM ÖNDE?

Avrasya'nın hemen her anketinde mutlaka yer verdiği araştırmalardan biri de önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın kime oy vereceği. Bu konuda Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan isimleri arasındaki yarışa dair yapılan araştırma şöyle:

Mansur Yavaş-Recep Tayyip Erdoğan yarışı olursa:

Mansur Yavaş: Yüzde 43.9

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 36.5

Ekrem İmamoğlu-Recep Tayyip Erdoğan yarışı olursa:

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 42.6

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 37