CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın durarak tekrar siyaset sahnesine çıkmaya hazırlanan eski başbakanlardan Tansu Çiller'in "kurmay" kadrosu belli oldu.

Tansu Çiller, İstanbul Yeniköy'deki yalısında, yol arkadaşlarıyla toplantı yaptı.

Toplantıya katılan isimlerden biri, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2019 yılında kendisine danışman olarak atağı Ömer Bilgin. Turban Genel Müdürlüğü'nden sonra, DYP'den Isparta milletvekili olarak meclise giren Bilgin, bir dönem TBMM'de bulundu. 31 Mart 2018'deki mahalli seçimlerde İyi Parti'den Isparta Belediye Başkan Aday Adayı olan Ömer Bilgin, giydirdiği otobüsle kent genelinde yoğun kulis çalışmaları yaptı ancak aday olmayı başaramadı.

Meral Akşener, DYP'de birlikte siyaset yaptığı Ömer Bilgin'i, 2019 yılında kendisine danışman yaparak gönlünü aldı.

İyi Parti'de aradığını bulamayan Bilgin, dün öğleden sonra Çiller'in yalısına giderek "teşkilatları kurma" görevini üstlendi.

YENİDEN DYP GENEL BAŞKANI OLACAK

DYP eski genel başkan yardımcısı Salih Önel, Tansu Çiller'in siyasete döneceği partinin DYP olacağını belirterek, yalıdaki toplantının ayrıntılarını verdi: "Tansu hanım dün öğleden sonra DYP genel başkanıyla (Çetin Özaçıkgöz), yanında Isparta eski milletvekili Ömer Bilgin ve Bingöl eski milletvekili Necati Bingöl'le beraber uzun bir görüşme yaptı. Bu görüşme İstanbul Sarıyer'deki evinde oldu. Toplantıya dört kişi katıldı. Dışarıda bekleyen başka siyasetçiler de vardı.

Toplantıda Tansu hanımın merkez sağda tekrar DYP'ye genel başkan olmak için görüştüğünü, teşkilatları nasıl hazırlayacağını, teşkilatları hazırlama görevinin de Ömer Bilgin ve Necati Bingöl tarafından yapılacağının konuşulduğunu düşünüyorum. Tahminim hanımefendi siyasete, meydanlara Doğru Yol Partisi ile geri dönecek çünkü Doğru Yol Partisi'nin onun adıyla özdeşleştiğini düşünüyor" açıklamasında bulundu.

EDİTÖR NOTU: Haberde kullanılan görsel, Tansu Çiller'in 16 Aralık 2021'de, DYP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretten alınmıştır.