Andımızın okullarda yeniden okutulmasına yönelik Danıştay kararına AKP’den gelen tepkiler, Cumhur ittifakı ortağı MHP’yi kızdırdı. MHP Genel Başkan yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, "Rahip Brunson’un tahliyesine karar veren birinci derece Mahkemenin kararına saygı bekleyenler, ‘Andımız’ hakkındaki Yüksek Mahkeme kararına da saygı göstermelidir. Bir devlet ya hukuk devletidir, ya değildir" dedi.

MHP milletvekili Hidayet Vahapoğlu, iktidara yakın Eğitim-Bir-Sen'in, Andımız kararına karşı yaptığı “Baskıcı, gerici, militarist andımız tekrar hortlatılıyor” ifadelerini de eleştirerek tweeterdan, “Yazıklar olsun, ne yazık ki çocuklarımız bunlara emanet” açıklamasında bulundu.

BOZDAĞ'A FETÖ HATIRLATMASI

Vahapoğlu, Danıştay kararına Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ'ın gösterdiği tepkiye ise Bozdağ'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında geçmişteki övücü sözlerini de hatırlatarak cevap verdi.

Bozdağ'ın, "Muhterem Fetullah Gülen hocaefendi” diye başlayan övgü tweetlerini, "FETÖ'nün talebesinden hocasına methiyeler" diye yazan bir kullanıcının paylaşımını retweetledi.

Vahapoğlu tweetlerinde Bekir Bozdağ'ı da etiketledi. Bozdağ ise bu mesajlara sessiz kaldı.