İYİ Parti Edirne milletvekili aday listesinde, görülmeye pek alışılmadık bir tablo yaşandı. YSK'nın Resmi Gazete'de yayınladığı listeye göre Edirne İYİ Parti milletvekili 1. sıra adayı İmren Çakırlar, ikinci sıra adayı da kocası Orhan Çakırlar oldu.

Daha önce yapılan sıralamada Mehmet Akalın, devlet memurlarına tanınan sürede istifa etmediği için adaylığı düşürülmüştü. Seçim takvimine göre yapılan güncellemede İYİ Parti genel merkezi, Mehmet Akalın'ın yerine birinci sıraya İmren Çakırlar'ı yazdı. Liste dün gece Resmi Gazete'de yayınlandı ve kesinleşti.

Dört milletvekili çıkartan Edirne'de İYİ Parti'nin aday listesi sırasıyla İmren Çakırlar, Orhan Çakırlar, Dilek Kırmızı ve İsmet Ersöz'den oluştu. İlk iki sıraya karı koca Çakırlar çiftinin yazılmasının altından başka hesap çıktı. İmren Çakırlar, bugün veya yarın istifa ederek kocası Orhan Çakırlar'ın birinci sıraya yükselmesini sağlayacak. Listeler Resmi Gazete'de yayınlandığı için parti yönetimleri herhangi bir güncelleme yapamayacak. Başka adayın yazılması durumunda istifa etmeme ihtimali gözönünde bulundurularak Orhan Çakırlar'ın eşinin liste başı yapıldığı belirtildi.

ciddigazete/ÖZEL HABER