Mustafa Erdem'den sonra ikinci genel başkan yardımcısı da istifa etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şule Ünlü Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yeni dönemde görev almayacağını duyurdu. Ailevi nedenleri öne süren Doğan, altı aylık siyasi deneyimi nedeniyle İYİ Parti’deki çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

KONGREYE BİR GÜN KALA NEDEN İSTİFA ETTİ?

Şule Ünlü Doğan'ın kongreye iki gün kala istifa etmesi kafaları karıştırdı. Genel Başkan Meral Akşener, Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı için listeleri hazırladı. Her ne kadar yeni dönemde görev almayacağını söylemiş olsa da Akşener'den yine de davet bekleyen Doğan, liste isminin olmadığını gördü. Şule Ünlü Doğan, buna tepki olarak kongreye iki gün kala istifa ederek Akşener'e tepkisini ortaya koydu.

15 MART'TA YAZDIĞIMIZ DOĞRU ÇIKTI

Ciddigazete, Şule Ünlü Doğan’ın yeni dönemde görev almayacağını 15 Mart tarihinde duyurmuş, haber Şule Ünlü Doğan tarafından yalanlanmış, hatta aynı gün, İYİ Parti’yi ziyaret eden eski bakanlardan Yaşar Okuyan’la birlikte yapılan basın açıklamasında Meral Akşener’in yanında durarak istifa haberini yazanlara mesaj verilmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şule Ünlü Doğan’ın istifa ettiğini bildirdiği açıklaması şöyle:

25.Ekim 2017 tarihinde çıktığımız kutlu yolda; 27 Ekim 2017 tarihinden itibaren kurucu Genel Başkan Yardımcısı görevimi yürütmekteyim.

Beni bu göreve layık görev Sayın Genel Başkanım Meral Akşener’e ömür boyu minnettar kalacağım ve bu onuru bir madalya gibi göğsümde taşıyacağım.

Bu süre zarfında çalışma arkadaşlarım; başta Başkanlık Divanı olmak üzere, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyelerimize, başkan yardımcılarıma, danışmanlarımıza, genel merkezimizin fedakâr personeline, desteğini hiç bir zaman esirgemeyen ve başarıları ile hep gurur duyacağım Ankara İl Başkanı ve İl Yönetimi ile çalışanlarına, memleketim olan Akşehir'in İlçe Başkanı'na, İlçe Yönetimine, Ataşehir İlçe Başkanı ve Yönetimine, tüm il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve yönetimlerine, ayrıca IYİ Parti'ye gönül veren tüm halkımıza teşekkürlerimi sunarım.

Bu süre zarfında bana destek olan, bu süreci fedakarlıklarıyla besleyen; hayat arkadaşım, can yoldaşım, eşim Murat Yaşar Doğan'a, kızlarımız İldem ve Özge’ye de kendilerini bunca ihmal ettiğim halde beni hiç bir zaman yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkür ediyorum.

İyi ki varlar.

Onlar İstanbul'dayken ben yaklaşık 6 aydır Ankara ve muhtelif şehirlerdeydim.

Bu ayrılığın ailemizin birliğini ve bütünlüğünü zorlaması nedeniyle yaklaşık 1 ay önce Genel Başkanımıza durumumu izah ederek, Divan'daki mesai arkadaşlarımla da paylaşarak, yeni dönemde Başkanlık Divanı görevimden affımı, listede de yer almak istemediğimi belirttim.

Sağolsunlar, aile birliğinin önemini anlayarak beni kırmadılar.

Bunu Kongre öncesi istememin sebebi, degerli Genel Başkanıma, yerime yapılacak atama için yeterli zaman tanıma isteğimdir.

İYİ Parti, Cumhuriyet’in 100. yılına 5 kala, Cumhuriyet ve demokrasinin son şansı, son fırsatıdır.

Hukuksuz bir ortamda hukuku tartışmak manasızdır.

Ülkemin bekası için elimi taşın altına koymakta tereddüt etmediğim bu yolda, yerime geçecek arkadaşıma bayrağı teslim edinceye kadar çalışmalarıma devam ettim, etmekteyim.

Tüm halkımızı;

1 Nisan Olağanüstü Kongremize, iyilik hareketine buradan tekrar davet ediyorum.

Ben Nasrettin Hoca, Mevlana torunuyum “Biliriz ki iyilik, Allah’tandır.

"İyilerin, ayağına taş değmesin, yolları açık olsun.

Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın, yaşatanlar çok olsun.

Ve son olarak asılsız haberler yaparak prim yapmak isteyenlere sesleniyorum:

Demokrasi sınavında; hukukçular, gazeteciler, siyasetçiler, kurumlar sınıfta kalmıştır.

Bu tek ders ve son sınavdır.

Bu nedenle el ele vermek, birlikte doğru ve iyi yolda yürümek dışında başka şansımız yoktur.

Ve son olarak;

En büyük Skandal Mutlu bir evliliktir; başkaca bir mazeretim yoktur.

Sevgi ve Saygılarımla.

SON BÖLÜMDE NE DEDİĞİ ANLAŞILAMADI!

2011'deki kaset skandalında MHP'den istifa etmek zorunda kalan İYİ Parti kurucularından Cihan Paçacı ve Genel Başkan Meral Akşener'in yazlık komşusu olan Şule Ünlü Doğan, istifa mektubunun son bölümünde anlaşılamayan bir ifade kullandı. "En büyük skandal mutlu bir evliliktir; başkaca bir mazeretim yoktur" diyen Doğan'ın, "skandal" ifadesiyle ne söylemek istediği anlaşılamadı.

CİDDİGAZETE'DE ŞULE ÜNLÜ DOĞAN'IN İSTİFA EDECEĞİNİ BİLDİREN HABER ŞÖYLE: 

https://www.ciddigazete.com/politika/iyi-parti-de-ikinci-istifa-ertelendi-h888.html