24 Haziran’da yapılacak erken seçimler için partilerde milletvekili aday adaylığı süreci tüm hızıyla sürüyor. AK Parti sekiz bin civarındaki aday adaylığı müracaatı almasına rağmen, pazar günü sona ereceğini duyurduğu süreci iki gün daha uzattı.

İYİ Parti’de ise aday adaylığı süreci başlayalı iki gün oldu. Süreç cuma günü sona erecek. İlk iki günde aday adaylığı için beklenen yoğunluk yaşanmadı. Sosyal medyadan yapılan “aday adaylığı” açıklamaları resmiyet kazanmazken, bir çok ismin 3 Mayıs Çarşamba gününü beklediği öğrenildi.

Özellikle MHP kökenli İYİ Partili siyasiler, 3 Mayıs Türkçüler Günü'nde milletvekili aday adaylığı için müracaat edecek. Bu nedenle Çarşamba günü İYİ Parti genel merkezinde ciddi bir yoğunluk yaşanması bekleniyor.

AKŞENER İSTANBUL’A GELİYOR

Aday adaylığı sürecinde teşkilatlardaki istifa yarışı, genel merkezi zor durumda bıraktı. 25 Ekim’de kuruluşu yapılan İYİ Parti’de il ve ilçe başkanı olmak için mücadele eden isimler, şimdi de milletvekili adayı olabilmek için kolları sıvadı. Görevlerinden istifa edip milletvekili aday adayı olanların yerine yeni isimler atandı. İlçe ve ilçelerdeki bu görev değişimi en çok büyük şehirleri etkiledi.

VEKİLLİĞİ Mİ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ Mİ?

Parti yöneticilerinin Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetme ihtimalini gözönünde bulundurup, kendilerini Meclis’e atma isteği, Meral Akşener’i de rahatsız etti. Akşener, Cuma günü İstanbul’a gelerek, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili süreci İstanbul’dan yönetecek. 100 bin imzanın toplanma sürecinin başlayacağı cuma gününden itibaren Akşener, özellikle İstanbul teşkilatlarında istifalardan kaynaklanan zaafiyetler yaşanmaması için ilçeleri tek tek mercek altına alacak.