CiddiGazete- İyi Parti, 24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerde, TBMM'de 43 milletvekiliyle temsil edilmeye başlandı.

Geçen süreçte 7 milletvekili istifa etti, bir milletvekili de Disiplin Kurulu kararıyla partiden çıkartıldı. İyi Parti, TBMM'deki kadrosuna, Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta'yı transfer ederek takviye yaptı.

İşte İyi Parti'yle yolları ayrılan sekiz milletvekilinin ilginç hikayeleri:

GÜLTEKİN UYSAL (24 HAZİRAN 2018-10 TEMMUZ 2018)

İyi Parti kontenjanından Afyonkarahisar milletvekili seçilen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM'ye verdiği dilekçeyle, İyi Parti grubundan ayrılıp, Meclis'te kendi partisini temsil etmeye başladı.

HAYATİ ARKAZ (24 HAZİRAN 2018-13 AĞUSTOS 2018)

İyi Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili olarak TBMM'ye giren Hayati Arkaz, İyi Parti'nin Afyon Sandıklı'da yapılan çalıştayında ipleri kopardı. Meral Akşener'in tek sözüyle incindiğini belirten Arkaz, çalıştayı terk etti.

Devlet Bahçeli'nin davetinin ardından Hayati Arkaz, daha önce milletvekili adayı olduğu ancak seçilemediği MHP'ye geri döndü.

Hayati Arkaz, TBMM'deki yemin töreninde Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesiyle de gündeme gelmişti.

Sağlık işletmeleri sahibi olan Dr. Arkaz'ın bugüne kadar TBMM'ye verdiği kanun teklifi bulunmuyor.

FATİH MEHMET ŞEKER (24 HAZİRAN 2018-2 EYLÜL 2018)

Siyaset dünyasında ve İyi Parti tabanında kimsenin tanımadığı bir isim olan Fatih Mehmet Şeker, Meral Akşener'in kontenjanından İstanbul İkinci Bölge ikinci sıradan aday gösterildi.

Milletvekili seçilen Şeker, 2 Eylül 2018'de istifa etti.

Şeker'in bugüne kadar verdiği her hangi bir kanun teklifi bulunmuyor.

Meclis'in kayıp vekillerinden Fatih Mehmet Şeker, sadece 2018 yılında 8 soru önergesine imza attı.

İyi Parti'de yaklaşık 3.5 ay milletvekilliği yapan Fatih Mehmet Şeker, hayatının sonuna kadar "emekli milletvekili maaşı" almaya hak kazandı.

TAMER AKKAL (24 HAZİRAN 2018-28 OCAK 2019)

Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İyi Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmasını eleştirerek 28 Ocak 2019 tarihinde istifa ettiğini duyurdu.

Akkal'ın istifasında farklı nedenlerin olduğu iddia edildi.

Manisa Milletvekili Tamer Akkal, 5 Şubat 2019 tarihinde, AKP rozeti taktı.

Akkal, İyi Parti'deyken dört kanun teklifi verdi. AKP'ye geçen Tamer Akkal, o tarihten itibaren Meclis'te varlık göstermedi. Tamer Akkal da iki yılı doldurduğu için "emekli milletvekili maaşı" almaya hak kazandı.

TUBA VURAL ÇOKAL (18 HAZİRAN 2018-13 ŞUBAT 2020)

İyi Parti içinde, "Bastım parayı, aldım sırayı" tekerlemesiyle tanınan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, milletvekilliğinin yanısıra genel başkan yardımcılığına atandı. Meral Akşener'in en hızlı savunucularından olan Çokal, memleketindeki teşkilatla yaşadığı sorunlar nedeniyle gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Bir süre MHP genel merkeziyle görüşen Tuba Vural Çokal, Devlet Bahçeli'nin "İstemiyorum" demesinden sonra rotayı AKP'ye kırdı.

Çokal, 11 Mart 2020 tarihinde, Meclis'te ve sosyal medyada çok ağır dille eleştirdiği AKP'nin rozetini taktı.

İSMAİL OK (24 HAZİRAN 2018-17 ŞUBAT 2020)

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığına da aday olan İsmail Ok, 46,48 oranında oy almasına rağmen seçilemedi.

İsmail Ok, "Çerkez açılımı" ve "Atatürk dönemi"yle ilgili skandal açıklamalar yapan eski genel başkan yardımcısı Hasan Seymen'e tepki gösteren isimlerden oldu.

Parti yönetimiyle görüş ayrılığına düştüğünü belirten Ok, "Artık parti yönetimi ile şahsım için son derece hassas ve önemli olan parti politikalarında tamamen ters düştüğümüz görüldü" diyerek istifa etti.

İSMAİL KONCUK (18 HAZİRAN 2018-16 KASIM 2020)

İyi Parti'nin "ülkücü" kökenli isimlerinden Adana Milletvekili İsmail Koncuk, bir süredir parti politikalarını ve kurultaydaki tavrı eleştiren ifadelerle ön plana çıktı.

Teşkilat Başkanı Koray Aydın'la yıldızı barışmayan Koncuk, bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

ÜMİT ÖZDAĞ (18 HAZİRAN 2018-16 KASIM 2020)

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Disiplin Kurulu kararıyla partiden çıkartılan ilk milletvekili oldu.

Kurultayda aday olmamasına rağmen ismi "üstü çizilecekler" listesinde yer alan Özdağ için parti içindeki kulislerinde, "Meral Akşener" istemiyor söylentisi çıktı.

Söylentileri doğrular yaklaşım sergileyen Akşener, süreçte davet beklemesine rağmen Ümit Özdağ'la hiç görüşmedi.

"Parti içindeki sıkıntıları tabana anlatmaktan başka çarem kalmadı" diyen Özdağ, özellikle İstanbul İl Başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu'yla ilgili daha önce de dile getirilen iddiaları bu kez televizyon ekranlarından duyurdu.

İyi Parti içinde grup oluşturmaya çalışan bir kesimin organizasyonu ve Genel Başkan Meral Akşener'in "kesin çıkarma" talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu, bugün yaptığı duyuruyla, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın İyi Parti'den çıkartıldığını açıkladı.

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, istifasını Meclis Başkanlığı'na gün içinde bildirdi. İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu'nun İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında verdiği karar henüz TBMM Başkanlığı'na iletilmediği için Meclis'in resmi internet sayfasında Ümit Özdağ'ı kapsayan güncelleme yapılmadı.

ERHAN USTA (9 EYLÜL 2020)

24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerde, MHP milletvekili olarak Meclis'e girdi. Devlet Bahçeli ile fikir ayrılığı yaşadı ve 16 Ocak 2019'da ihraç edildi. MHP Grup Başkanvekili'yken İyi Parti'yi sürekli "İP" diye tanımladı. Millet İttifakı bileşenlerinin içinde HDP'nin de olduğunu savundu; bu partilere FETÖ'nün destek verdiğini açıkladı.

Bağımsız milletvekiliyken, 31 Mart 2019'daki mahalli idareler seçimlerinde Samsun'dan büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

Cumhur İttifakı'na tepki gösteren milliyetçi kesimden topladığı yüzde 21.5 oy oranıyla üçüncü oldu. İyi Parti adayı yüzde 26.67'de kalınca, seçimi 47.37'yle AKP kazandı.

Samsun Milletvekili Erhan Usta, 9 Eylül 2020'de İyi Parti'ye katıldı.

20 Eylül'de yapılan olağan kurultayın ardından, GİK üyesi olmamasına rağmen, genel başkan kontenjanından genel başkan yardımcılığına atandı.