CİDDİGAZETE

İYİ Parti Kurucu İlçe Sekreteri ve milletvekili adayı Mustafa Özal yaptığı açıklamada, "31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 1 aya yakın bir zaman geçmiş bulunmaktadır. Bu süreçte seçim sonuçları ilişkin analizler yapılmakta seçime katılan siyasi partiler halkın verdiği yüzde 7.5 oy oranı ile 3. Parti olmasına rağmen hiçbir Büyükşehir ve İl Belediye Başkanlığı kazanamamıştır" ifadelerini kullandı.

"PARTİYE MALİYETİ AĞIR OLMUŞTUR"

Alınan oy oranın nispeten kazanılan belediyenin az olmasına dikkat çeken Özal,"İttifak görüşmelerinin sağlıklı bir istişareye dayanmadan yapılmasının yol açtığı bu durum İyi Parti'ye maliyeti ağır olmuştur.Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız tarafından en son yapılan açıklama ile de görülmüştür ki üst kurul delegelerinin yenilenerek Kurultaya gidileceği açıklaması, İYİ Partinin kurucusu unsurları diskalifiye etmek ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e karşı planlanan kurgunun hayata geçmesini sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır" dedi.

"OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN TOPLANTIYA ÇAĞRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Açıklamalarında, kurultayın yapılması gerektiğini ifade eden Özal, "Sağlıklı değerlendirmenin partimizin en yetkili karar organı olan Büyük Kurultay tarafından yapılması gerektiğini görüyoruz. Bu nedenle partimizin yetkili organlarınca en kısa sürede kurucu üst kurul delegelerimizle yapılacak olan, olağanüstü kurultayın toplantıya çağrılmasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

İŞTE AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

İYİ Parti’ye Gönül Vermiş Değerli Dava Arkadaşlarım,

Kıymetli Basın Mensupları;

31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 1 aya yakın bir zaman geçmiş bulunmaktadır.
 Bu süreçte seçim sonuçlarına ilişkin analizler yapılmakta, seçime katılan siyasi partiler halkın verdiği mesajları değerlendirmektedirler.

Seçimlere Millet İttifakı çatısı altında katılan İYİ Parti, yüzde 7,5 oy oranı ile 3. parti olmasına rağmen hiçbir Büyükşehir ve il Belediye Başkanlığı kazanamamıştır.

Alınan oy oranına nispeten kazanılan belediye sayısının az olmasının öncelikli nedeni, ittifak protokolünde yer alan adaylık paylaşımıdır. İttifak görüşmelerinin sağlıklı bir istişareye dayanmadan yapılmasının yol açtığı bu durumun İYİ Parti’ye maliyeti ağır olmuştur.

Bunun yanı sıra aday belirleme süreçlerinde yaşanan hataların da istişare eksikliğinden kaynaklandığı görülmüştür.

İYİ Parti’nin kuruluş felsefesi, demokrasi ve adaletin parti içinden başlayarak tüm yurda hakim kılınması iken, parti içi demokrasi ve adalet anlayışına ters uygulamaların giderek arttığına üzülerek şahit olmaktayız.


Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’e karşı, 24 Haziran’dan başlayarak süregelen ve halen devam etmekte olan bir yapılanmanın hazırlığının olduğunu görmekteyiz. Seçim işlerinden sorumlu Genel başkan yardımcımız tarafından en son yapılan açıklama ile de görülmüştür ki üst kurul delegelerinin yenilenerek kurultay’a gidileceği açıklaması, İYİ Partinin kurucu unsurlarını diskalifiye etmek ve Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’e karşı planlanan kurgunun hayata geçmesini sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır.

Planlanan kurgu; Meral AKŞENER’siz bir İYİ Parti hazırlığıdır.

Bu durum, Türk Milleti’ne umut olmak üzere yola çıkmış İYİ Parti’nin giderek ilkelerinden uzaklaşmış bir yapıya dönüşmesine zemin hazırlamıştır.

İYİ Parti, köhnemiş siyasi partiler düzeninin bir parçası olmak için yola çıkmamıştır. Partimizin, bu düzenin anti-demokratik usulleriyle yönetilmesine rıza göstermemiz beklenemez.

İYİ Parti, Türkiye’nin en büyük siyasi ve hukuki mücadelesini veren kadroların emeğiyle kurulmuş ve bu saygıdeğer kadronun emekleriyle var olagelmiştir.

Emeklerin zayi olmasına, umutların tükenmesine sebep olacak siyasi hatalar yapanların samimi bir özeleştiri yapması gerekirken, genel merkezimizdeki bazı üst düzey yöneticilerimizin bu sonuçlar karşısında kendilerini başarılı olarak görüyor olmaları ibretliktir.

Biz bu ibret sahnesine bakarak, en sağlıklı değerlendirmenin partimizin en yetkili karar organı olan BÜYÜK KURULTAY tarafından yapılması gerektiğini görüyoruz.

Bu nedenle partimizin yetkili organlarınca en kısa sürede kurucu üst kurul delegelerimizle yapılacak olan OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN TOPLANTIYA ÇAĞRILMASINI TALEP EDİYORUZ.

Türk tarihinin en kadim geleneği olan Kurultay, birliğin, beraberliğin ve ortak aklın simgesidir.

Kurultayımızın birkaç gün sürmesi ve partimizin geleceğine ilişkin tarihi kararların hep birlikte alınmasını ümit ediyoruz.

Bu vesileyle, İYİ Parti’ye gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımızı olağanüstü kurultay talebimize destek olmaya çağırıyoruz.

Türkiye İYİ olacak.

Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur...