İYİ Parti’nin vitrininde yer alması beklenen isimler arasında dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur, FETÖ tehlikesine ilk işaret eden ve öldürülen isimlerden Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, eski büyükelçi Gündüz Aktan’ın oğlu, MHP’nin eski milletvekili Uygar Suphi Aktan, Alperen Ocakları eski genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu, 12 Eylül dönemini anlatan "Kafes" filminin hikaye yazarı Lütfü Şahsuvaroğlu, bir dönem Alparslan Türkeş'in sekreteryasını yapan yazar Adnan İslamoğulları bulunuyor.

LİSTEDE ÇOK GÜÇLÜ İSİMLER VAR

Seçimlere girecek adayların belirlenmesi için teşkilatlarda temayül yoklaması da yapıldı. İYİ Parti'nin, seçim bölgesinde en çok oyu alması ağırlık kazanan adaylarla seçime girileceği kaydedildi. Bu çerçevede MHP Fatih eski ilçe başkanı Ali Çolak, İzmir'in tanınmış ülkücü sanayicilerinden Ali Çelik, milletvekilliği listelerinde yer alması muhtemel diğer isimlerinden olacak.

İLKER BAŞBUĞ SÖYLENTİSİ

Kamuoyunun takip ettiği müracaatlardan ayrı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de çantasında 30 kişilik sürpriz bir liste olduğu da iddia edildi. Genel başkan kontenjanından milletvekili yazılacak isimlerden birinin Genel Kurmay eski başkanı İlker Başbuğ olduğu duyumu alındı. Genel merkez koridorlarında isimlerin havada uçuştuğu liste için şimdiye kadar Meral Akşener yakın çevresine sadece, "bekleyin" açıklaması yaptı. Buna rağmen, İlker Başbuğ iddiasının büyük oranda doğru olduğu vurgulandı.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

Hazine yardımı almayan İYİ Parti, milletvekili aday adaylığı başvurularından yaklaşık 11 milyon lira gelir elde etti. İYİ Parti, seçim harcamalarında kullanılacak bağış ve yardımlar için de kampanyasına "Birlikte Başaracağız" mesajıyla start verdi.

CG/ÖZEL HABER