CİDDİGAZETE/özel

Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü'ne göre; atama yapıldıktan 45 gün sonra seçimli olağanüstü genel kurul yapmayan İYİ Parti Yalova İl Başkanlığı hakkında, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne, "kayyım" talepli dava açıldı.

Sulh Hukuk Mahkemesi, dernekler masasından talep edeceği mevcut yönetimin atama yazısını değerlendirecek. Eğer 45 günlük süre aşımı tespit edilirse, İYİ Parti Yalova İl Başkanlığı'na üç kişilik kayyım heyeti atayacak.

KAYYIM, İL BAŞKANLIĞINA KONGRE YAPTIRACAK

Kanun ve parti tüzüğüne göre görev yapacak üç kişilik kayyım heyeti, 30 gün içerisinde İYİ Parti Yalova İl Başkanlığı'nı seçimli olağanüstü genel kurula taşıyacak.

81 il başkanlığında da yaşanan "süre aşımı" için daha önce İstanbul ve Mersin'de dava açılmıştı.

İSTANBUL'DA HEMEN KONGRE KARARI ALINDI

İstanbul'da 2. Sulh Hukuk Mahkemesi 11 Ocak tarihine gün vermiş, duruşma günü belli olmasının ardından İl Başkanlığı partinin kayyım tarafından genel kuruluna götürülmemesi için seçimli olağanüstü kararı almıştı. İstanbul İl Başkanlığı'nda olağanüstü genel kurul 22 Aralık'ta yapılacak.

Mersin'de ise dava önceki gün mahkeme tarafından kabul edildi. Belgeler incelendikten sonra, Mersin için de duruşma tarihi bildirilecek.