CiddiGazete- İyi Parti’de komedi filmleri aratmayan “disipline sevk” işlemleri yapılmaya başlandı.

Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul İkinci Bölge Milletvekili Adayı Ali Çolak’la iki yıl önce fotoğraf çektirip bunu da sosyal medya hesabında paylaşan İstanbul eski il başkan yardımcısı Bülent Yalçınkaya disiplin kuruluna sevk edildi ve savunması istendi.

Zeytinburnu İyi Parti İlçe Başkanlığı’nın talebini yerinde bulan il sekreteri Yücel Coşkun, sevk yazısını imzalayarak süreci başlattı.

Bunun üzerine Yalçınkaya’dan, aralarında Ali Çolak ve diğer partililerin de yer aldığı bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı için savunma istendi.

İhraç kararı ve sevk yazısının da bulunduğu 10 sayfalık bir tebligat alan Bülent Yalçınkaya’nın tam olarak neyle suçlandığı ise anlaşılamadı.

Zeytinburnu İlçe Başkanlığı’nın, Bülent Yalçınkaya’nın il disiplin kuruluna sevk edilmesini talep ettiği yazıda suç açıkça belirtilmedi, bazı yerler (nokta nokta) ifadeleriyle geçiştirildi.

İşte o yazı: İYİ Parti İstanbul Başkanlığı tarafından 12/11/2020 tarih ve 2020/59 sayılı İl Yönetim Kurulu kararı uyarınca İl Disiplin Kurulu Başkanlığına 26/112020 tarih ve İL BŞK. 219 sayılı üst yazısı ile sevk edilen dosyada özetle: Üye Bülent Yalçınkaya … sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar ve yorumlar ilçemize, il merkezimize, genel merkezimize ve sonuç olarak partimize zarar vermektedir.

Sosyal medyada yapılan taraflı ve ... paylaşımlar partimizi ve ... olumsuz yönde etkilemektedir.

... “iddiaları yer almaktadır. Bu nedenle 28/12/2020 tarihli Kurul toplantısında şahsınızın parti Tüzüğüne aykırılık teşkil eden eylemleri evrak üzerinde yapılan inceleme sonucu tespit edilmiş ve ulaşılan kanaat doğrultusunda disiplin soruşturmasının yürütülmesine karar verilmiştir.”

Yazıda suç unsurunun ne olduğu, suçlanan Bülent Yalçınkaya’nın sosyal medyada partiye net tür zarar verdiği açıklanmadı ve (…) boşluk bırakılarak savunması istendi.

Aynı gerekçelerle İstanbul İyi Parti İl Başkanlığı’ndan Zafer Akyüz isimli partiliye de disiplin kuruluna sevk edildiğini bildiren yazı gönderildi.