CiddiGazete/Bekir Şimşek- İYİ Parti, ikinci olağan kongresini pazar günü gerçekleştirdi. Genel Başkan Meral Akşener'in hazırladığı 100 kişilik "anahtar liste"yle seçimlere giden İYİ Parti'de en büyük tartışma, listede ismi olmasına rağmen, "Yazılmayacaklar" pusulasının ortaya çıkmasıyla yaşandı.

İTİRAZ SÜRESİ BUGÜN SAAT 17.00'DE SONA ERECEK

Seçilen 50 kişilik GİK ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu'yla ilgili itiraz bekleme süresi, bugün saat 17.00'de sona erecek.

Kurultayla ilgili seçim kuruluna şu ana kadar her hangi bir itiraz olduğu yönünde açıklama yapılmadı.

GİK ve MDK üyeleri, kurultayın onaylanmasının ardından mazbatalarını alacak ve gözler Başkanlık Divanı'na çevrilecek.

GÖREV SÜRELERİ DOLACAK OLAN BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİ

Pazar günü yapılan kurultayın ardından, yeni mazbataların dağıtımıyla görev süreleri dolacak olan Başkanlık Divanı Üyeleri şöyle:

Mehmet Salim Ensarioğlu (Siyasi İşler Başkanı)

Uğur Poyraz (Genel Sekreter)

Koray Aydın (Teşkilat Başkanı)

Ümit Dikbayır (Mali İşler Başkanı)

Mustafa Cihan Paçacı (Ekonomi Politikaları Başkanı)

Prof. Dr. Metin Ergun (Yerel Yönetimler Başkanı)

Dr. Aytun Çıray (Millî Güvenlik Politikaları Başkanı)

Yavuz Ağıralioğlu (Parti Sözcüsü)

Berna Sukas (Gençlik Politikaları Başkanı)

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu (Kadın Politikaları Başkanı)

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu (Kalkınma Politikaları Başkanı)

Yavuz Temizer (STK İlişkileri Başkanı)

Şenol Sunat (Toplumsal Politikalar Başkanı)

Ahmet Kamil Erozan (Uluslararası İlişkiler Başkanı)

Nuri Okutan (Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı)

Aydın Adnan Sezgin (Siyaset Akademisi Başkanı)

ÜÇ İSİM GİK'E GİREMEDİ

Mevcut Başkanlık Divanı'nda yer alan Aydın Adnan Sezgin, Aytun Çıray ve Yavuz Temizer, Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın delegelere mesaj göndermesinin ardından Genel İdare Kurulu'na giremedi. Aytun Çıray kadın kotasına takılırken, Aydın Adnan Sezgin yedeklerde yer buldu, Yavuz Temizer ise liste dışı kaldı.

Temizer, geçen dönemde GİK üyesi olmamasına rağmen, tüzükteki hakkını kullanan Meral Akşener tarafından Başkanlık Divanı'na atanan tek isim olmuştu.

ORHAN ÇAKIRLAR "MERKEZ"E ÇEKİLDİ

Edirne Milletvekili ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Orhan Çakırlar, GİK'e alınarak genel merkeze çekildi. Meral Akşener'in milletvekili olmaması nedeniyle TBMM Grup Başkanlığı görevini yürüten Çakırlar'ın GİK'e alınması, Meclis'te de bir yeniliğin habercisi oldu.

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın TBMM Grup Başkanı olması bekleniyordu ancak Akşener tarafından şu ana kadar bu yönde her hangi bir adım atılmadı.

TBMM GRUP BAŞKANI ERHAN USTA OLACAK

Referandum sürecinde MHP'de olan, başkanlık sistemine destek veren, daha sonra mahalli idareler seçimleri öncesi Devlet Bahçeli tarafından ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, iki hafta önce İYİ Parti saflarına katıldı. MHP'de Grup Başkanvekili olan Usta, yeni dönemde İYİ Parti TBMM Grup Başkanı olarak görev yapacak.

KIYAMET BUNDAN SONRA KOPACAK!

Özellikle milletvekilleri arasında dün gün boyu sosyal medya üzerinden atışmalar yaşandı. Akşam saatlerinde ise 18 milletvekili bir toplantı yaparak yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Yarın veya perşembe günü açıklanacak Başkanlık Divanı'nda Koray Aydın'ın yer almasını istemeyen 18 vekil, Meral Akşener'e mesaj gönderdi.

Koray Aydın yeniden Başkanlık Divanı'nda yer alırsa, İYİ Parti'de yol ayrımlarının yaşanabileceği belirtildi.

KORAY AYDIN DİVANA GİREMEZSE!..

İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında özellikle genel merkezin kiralanması ve tadilatında mali yükü sırtladığı iddia edilen ve teşkilatları kuran Koray Aydın'ın Başkanlık Divanı'ndan uzaklaştırılması, bir başka sorunu da beraberinde getirecek. Mevcut il başkanlarının çok büyük çoğunluğunu bizzat atayan, üst kurul delegelerini, hatta parti üyelerini bile belirlemede rol oynayan Aydın'ın bunu kabul etmeyeceği, delege gücünü kullanarak olağanüstü genel kurul için imza toplamaya başlayacağı öne sürüldü.

18 VEKİL İSTİFA EDERSE NE OLUR

Erhan Usta'nın da katılmasıyla 38'e yükselen İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı, 18 milletvekili istifa ederse 20'ye düşecek. Grup kurma şartı olan 20 milletvekili sayısıyla kritik bir eşiğe gelecek olan partide cuma gününe kadar durum netleşecek.